H Forthnet είναι ακόμη ζωντανή (και ετοιμάζει και αντεπίθεση)

Χωρίς χρηματοδότηση αλλά με τις συγκυρίες να είναι θετικές η Forthnet μπορεί να ελπίζει ότι τουλάχιστον θα σταμάτήσει την "αιμοραγία" των τελευταίων χρόνων

H Forthnet είναι ακόμη ζωντανή (και ετοιμάζει και αντεπίθεση)

Δεν είναι μυστικό ότι η Forthnet - Νova από κυρίαρχος της αγοράς - στο ίντερνετ και στην συνδρομητική τηλεόραση - έχει μετατραπεί σε φτωχός συγγενής των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια. Με τους πρώην βασικούς μετόχους να έχουν σηκώσει τα χέρια και τις τράπεζες να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη η εταιρεία αναγκάζεται να "πουλάει τα ασημικά" , (σ.σ. βλέπε συνεργασία με Vodafone και Wind για το περιεχόμενο της Nova Sports) για να αυξήσει τα έσοδα της. 

Η κατάσταση όμως δεν είναι και τόσο δραματική καθώς οι εξελίξεις σε τρία μέτωπα το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα θετικές για τον τέταρτο παίκτη της αγοράς. Η πλέον πρόσφατη έχει να κάνει με την χθεσινή απόφαση του ΔΣ της Super League για επιστροφή των Play Offs στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα τόσο μεταξύ των πρώτων ομάδων (σ.σ. θα κρίνεται και ο πρωταθλητής) όσο και σε επίπεδο υποβιβασμού. Κοινώς από την νέα ποδοσφαιρική σεζόν αναβαθμίζεται άμεσα το πλέον δυνατό χαρτί που έχει στο τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Κινητικότητα υπάρχει και στο θέμα του επενδυτή καθώς έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον από το σχήμα Ant1 - Blackstone που μαζί με τους Vodafone - Wind και οι μόνοι ενδιαφερόμενοι στην διαδικασία στον διαγωνισμό της Nomura. Το σχήμα φέρεται να πραγματοποιεί confirmatory due diligence αυτό το διάστημα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Η διαδικασία συμπίπτει πέρα από την θετική είδηση από το μέτωπο του ποδοσφαίρου με το πράσινο φως που έχει πάρει η Forthnet ώστε να λειτουργήσει ως ψηφιακός πάροχος στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας αγορά στην οποία θα εισέλθει έως το τέλος του 2019 καθώς τώρα βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων με τους υπάρχοντες παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ