Σταθόπουλος (BC Partners): Εξετάζουμε την πώληση της Nova - Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από CVC

Σταθόπουλος (BC Partners): Εξετάζουμε την πώληση της Nova - Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από CVC

Θα έχει επενδυτικό ενδιαφέρον ο κλάδος των σπορ

Δεν υπάρχει προς το παρόν εκδήλωση ενδιαφέροντος από την CVC για την Nova, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Επιβεβαιώσε, ωστόσο, ότι η BC Partners έχει μπει σε διαδικασία αποεπένδυσης από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο, που είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ελλάδα, μετά την ένωση με την Wind.

«Η Nova εξαγοράστηκε πριν από 2,5-3 χρόνια, μέσω της United Group, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της ανατολικής Ευρώπης. H United έχει τετραπλασιάσει τον τζίρο της ενώ τετραπλάσιο είναι και το Ebitda που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Είναι φυσιολογική εξέλιξη μετά από 5 χρόνια ιδιοκτησίας να κοιτάξεις να αποεπενδύσεις, όπως κάναμε και με την Pharmathen», είπε ο κ. Σταθόπουλος.

«Εχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την Nova η οποία έχει δύο δρόμους: ο ένας είναι ίσως η αποεπένδυση από την United και ο αλλος η αποεπένδυση μερικών χωρών της United. Σε αυτές είναι και η Ελλάδα», είπε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με βάση τα NDAs που έστειλαν οι τράπεζες που τρέχουν τη διαδικασία σε πάνω από 30, είτε στρατηγικούς επενδυτές, είτε funds.

Ξεχωριστά, ο επικεφαλής της BC Partners εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρχική απόφασης εξαγοράς της Nova: «Οι πωλήσεις και η κερδοφορία της νέας Nova ήταν περίπου 35-40% πάνω από την Nova που αγοράσαμε».

Θα έχει επενδυτικό ενδιαφέρον ο κλάδος των σπορ

Ο κ. Σταθόπουλος υπενθύμισε πως «είχαμε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας για την Inter στο Μιλάνο πριν από 3 ή 4 χρόνια, αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο κλάδος των σπορ είναι πολύ ενδιαφέρων όσον αφορά το να αρχίσει να φέρνει θεσμικούς επενδυτές. Εχει το μεγάλο πλεονέκτημα του live content που έχει μεγάλη αξία. «Επενδυτικά, θα έχει ενδιαφέρον στο μέλλον. Θα δουμε περισσότερα funds να μπαίνουν στα σπορ», προέβλεψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ