Huawei: Άφησε πίσω την Apple, βλέπει την Samsung στα μάτια

Ανατροπή σκηνικού στην κορυφή στις συσκευές κινητών τηλεφώνων. Πως διαμορφώνονται τα μερίδια Samsung, Huawei και Apple το πρώτο τρίμηνο του 2019

Huawei: Άφησε πίσω την Apple, βλέπει την Samsung στα μάτια

Μπορεί η αγορά στις συσκευές κινητών τηλεφώνων να έχει παγώσει όχι όμως για όλους. Την ίδια ώρα που οι περισσότερες εταιρείες πουλάνε όλο και λιγότερες συσκευές και χάνουν μερίδια η Huawei προελαύνει και αν συνεχίσει έτσι η κορυφή είναι ζήτημα χρόνου. 

Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018, η Huawei είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 50% σε παγκόσμιο επίπεδο όταν την ίδια ώρα οι πωλήσεις της έπεφταν κατά 20% και της Samsung κατά 8%.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε πραγματική κατάρρευση για την LG η οποία πραγματοποίησε 40% λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αντίθετα θετική πορεία είχαν άλλες τρεις κινέζικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά καθώς η Vivo παρουσίασε αύξηση 27%, η Οppo 10% ενώ σχεδόν αμετάβλητες έμειναν οι πωλήσεις της Xiaomi.

Όπως φαίνεται και από τον πιο πάνω πίνακα για πρώτη φορά η Huawei περνάει στην δεύτερη θέση με μερίδιο 17% στην παγκόσμια αγορά smartphones αφήνοντας πίσω της την Αpple και τα iPhone στο 12%. Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς η πρώτη θέση, που σήμερα κατέχει η Samsung με 21% αλλά πλαγιοκαθοδική τάση τα τελευταία χρόνια, είναι θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ