Η Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η μήνυση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

Η Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η μήνυση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εξετάσει τη λήψη απόφασης για πρόστιμα σε μέλη της διοίκησης της Folli Follie με την αιτιολογία χειραγώγησης της αγοράς.

 

Παράλληλα με τη διαδικασία περί επιβολής διοικητικών κυρώσεων, θα υπάρξει και παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού.

Χθες η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

«Το πλήγμα που έχει δεχτεί διεθνώς η αξιοπιστία του συνόλου σχεδόν των εταιρειών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από την αμφισβήτηση και μόνο ( χωρίς απάντησημέχρι στιγμής μετά από 3 μήνες!) της ορθότητας των δημοσιευμένων οικονομικώνκαταστάσεων της FOLLI FOLLIE , αλλά και οι ενέργειες της διοίκησης της εταιρείαςμέχρι στιγμής, μας οδήγησαν νομοτελειακά στην απόφαση της υποβολής τηςπαραπάνω μηνυτήριας αναφοράς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως ενημερώνει η Ένωση, έως σήμερα, πάνω από 300 μέτοχοι και ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν ζητήσει τη συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζονται από τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιωθήκαν από την υπόθεση.

«Δεδομένου δε ότι η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει προσωρινή προστασία της επικαλούμενη το αρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, επιβάλλει την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος όλων των μετόχων και ομολογιούχων, ανεξαρτήτως υφιστάμενης ήδη ζημίας, ώστε να παρέμβουν μαζί με την Ένωση στην συζήτηση επί της αιτήσεως στις 12 Σεπτεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την απόρριψή της και την κατάθεση αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie έχει καταθέσει αίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007 για προστασία από τους πιστωτές της, επί της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, κατέθεσε η εταιρεία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία», στο πλαίσιο «της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητας της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ