Ξενοδοχείο στην Κύπρο απέκτησε η Εθνική Πανγαία

Ξενοδοχείο στην Κύπρο απέκτησε η Εθνική Πανγαία

Στην απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας Lasmane Properties Ltd, ιδιοκτήτριας ακινήτου στη Λευκωσία, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν υπό την επωνυμία Holiday Inn, προχώρησε η Εθνική Πανγαία.

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει 140 δωμάτια και είναι από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Η τοποθεσία του είναι πολύ κεντρική καθώς βρίσκεται εντός των Ενετικών τoίχων της πόλης, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης (στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου καθώς και στην Λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου) και στην,υπό ανάπλαση, Πλατεία Ελευθερίας η οποία έχει σχεδιαστεί από τη διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Zaha Hadid.

Το ακίνητο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως (με προβλεπόμενο κόστος ανακατασκευής περίπου 4,5 εκατ.) και να λειτουργήσει ως πολυτελές ξενοδοχείο.

Είναι μισθωμένο σε εταιρεία του ομίλου Zeus International, ο οποίος αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο όμιλο που δραστηριοποιείται εμπορικά στον κλάδο εκμετάλλευσης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων.

Το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών ανήλθε σε 11,2 εκατ. εκ των οποίων ποσό 7,6 εκατ. καταβλήθηκε κατά τη μεταβίβαση των μετοχών και το υπόλοιπο 3,6 εκατ. θα καταβληθεί αφού εκπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ