Πράσινο για την εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone

Πράσινο για την εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone

Την έγκρισή της στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνίες από τη Vodafone έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, με την υπ’ αριθμ. 656/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, στο μέτρο της αρμοδιότητάς της, την από 22.02.2018 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «CYTA ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», από την εταιρία με την επωνυμία «VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ».

Με την απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές αρμοδιότητας της ΕΑ στις οποίες αφορά, δηλαδή απόκτησης τηλεοπτικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αναμετάδοσης άλλων τηλεοπτικών καναλιών και παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας.

Έκρινε επίσης ότι η παροχή συνδυαστικών/δεσμοποιημένων προσφορών: α) υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και συνδρομητικής τηλεόρασης, και β) υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, συνδρομητικής τηλεόρασης και κινητής τηλεφωνίας, θα εξεταστούν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας κατά τις κείμενες διατάξεις μεταξύ των δύο Ανεξάρτητων αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ