«Ανοίγει» ο δρόμος για τα έργα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση

«Ανοίγει» ο δρόμος για τα έργα στον Αστέρα Βουλιαγμένης


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ. Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) οι Αραβες και οι Τούρκοι επενδυτές αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του ακινήτου.

Η απόφαση δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, ώστε πολύ γρήγορα να επαναλειτουργήσει το συγκρότημα καλύπτοντας πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Το έργο της ανάπλασης της περιοχής αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και εκτιμάται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανακαίνιση δύο από τις τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και την επαναλειτουργία τους ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Οι νέες ανακαινισμένες μονάδες στο Μικρό Καβούρι, Αττικής, θα διαθέτουν περίπου 300 δωμάτια, σουίτες, εγκαταστάσεις αναψυχής, χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Το έργο της ανακαίνισης των δύο μονάδων έχει αναλάβει η εταιρεία Ακτωρ. Στόχος είναι να γίνει ριζική ανακαίνιση των δύο μονάδων πριν από το τέλος της άνοιξης του 2018, με βασικό στόχο των διαχειριστών της επιχείρησης να προλάβουν τη νέα θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιοκτήτης του νέου Αστέρα Βουλιαγμένης είναι η κοινοπραξία AGC Equity Partners που ενεργεί για λογαριασμό των επενδυτικών κεφαλαίων της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και Apollo Investment Holdco S.a.r.l, και στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Αραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group.

Η εταιρεία απέκτησε στο τέλος του 2016 τον Αστέρα Βουλιαγμένης αντί περίπου 444 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών. Μαζί με τις επενδύσεις για την ανάπλαση του ακινήτου, η συνολική επένδυση θα πλησιάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ