Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση του Ελληνικού

Τι προβλέπεται

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση του Ελληνικού


Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση του Ελληνικού, καθώς σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει - εκτός απροόπτου - το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση αυτή, που δεν θα κρύβει εκπλήξεις, αφού δεν πρόκειται να μεταβάλλει το ύψος των κτιρίων ή να θέτει άλλους όρους που μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδια του επενδυτή, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να εγκριθεί και τυπικά το Προεδρικό Διάταγμα με στόχο αυτό να υπογραφεί άμεσα από τους υπουργούς και την επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

Στο τελικό σχέδιο εκτιμάται ότι θα εξαλειφθούν οι 15 κύριοι (όπως ύψος κτιρίων) και 51 δευτερεύοντες όροι, περιορισμώνς και κατευθύνσεων, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί.

Στελέχη της Lamda Development υποστηρίζουν ότι στην κυρωμένη από τη Βουλή σύμβαση προβλέπεται ρητά ως όρος για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η έγκριση του Σχεδίου

Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης «ουσιωδώς στη μορφή στην οποία υποβλήθηκε» από την εταιρεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
Ωστόσο, πολλά είναι ακόμη τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.

Ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η μετεστέγαση 69 διαφορετικών φορέων από τους οποίους 44 είναι του δημόσιου τομέα και 25 του ιδιωτικού.
ΝΑ σημειωθεί η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, η εκκένωση της έκτασης από χρήστες αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότηση καζίνο, έχουν καταστεί και μνημονιακά προαπαιτούμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ