Τρεις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζουν νέες θέσεις εργασίας

Πάνε κόντρα στην οικονομική κρίση

Τρεις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζουν νέες θέσεις εργασίας


Τουλάχιστον 450 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης έχουν σχεδιαστεί για το 2018 από τρεις επιχειρηματικούς εισηγμένους ομίλους της χώρας, λόγω ισάριθμων επενδύσεων τη νέα χρονιά.

Παρά την υπερφορολόγηση, την εχθρική αντιμετώπιση του επιχειρείν από την πολιτική ηγεσία της χώρας και τα capital controls, οι υγιείς και κερδοφόροι εταιρείες επανεπενδύουν τα κέρδη τους προσβλέποντας στο ότι το 2018 η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.

Κατ’ αρχάς, η επένδυση του ομίλου Μυτιληναίου στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Με τη νέα μονάδα αλουμίνας έχει προγραμματισθεί η δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας.

Τον Μάιο του 2018 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων του ομίλου Καράτζη συνολικής επένδυσης 16 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας 100 νέες θέσεις εργασίας. Το νέο ξενοδοχείο, που κατασκευάζεται στην περιοχή Δράπανο Χερσονήσου στην Κρήτη, δίπλα στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας Nana Beach, θα διαθέτει 127 δωμάτια και 260 κλίνες σε μια έκταση 37 στρεμμάτων. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2017 οι ενοποιημένες πωλήσεις της εισηγμένης ανήλθαν σε 49,055 εκατ. ευρώ έναντι 43,448 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση 12,9%

Η «Σαράντης», με την επέκταση των εργασιών στα Οινόφυτα, σχεδιάζει 50 νέες θέσεις εργασίας. Ο όμιλος σχεδιάζει να ενισχύσει τη συγκεκριμένη υποδομή, ώστε να αναλάβει το σύνολο της παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών, με εξαίρεση τα προϊόντα τύπου αεροζόλ (αρώματα), τα οποία θα συνεχίσουν να παράγονται για λογαριασμό του ομίλου στο εξωτερικό, λόγω κόστους. Στα άμεσα σχέδια του ομίλου, είναι να προχωρήσει σε επενδύσεις 20-25 εκατ. ευρώ το διάστημα 2018-2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ