Ξεκίνησε το «σαφάρι» για επενδυτές στη Forthnet

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας για την εταιρεία

Ξεκίνησε το «σαφάρι» για επενδυτές στη Forthnet


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο διεθνής συμβουλευτικός όμιλος Nomura για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο Forthnet.

Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank προχώρησαν στην άσκηση του δικαιώματος μετατροπής μέρους των ομολογιών τους σε μετοχές (debt-to-equity conversion), με αποτέλεσμα πλέον να κατέχουν σχεδόν το 33% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Στόχος των τραπεζών παραμένει η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων που θα εισέλθουν στη Forthnet. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, οι τράπεζες επιθυμούν να απομειώσουν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο.

Η Nomura θα αναζητήσει τον στρατηγικό επενδυτή ώστε να καλυφθούν τα οικονομικά ανοίγματα της επιχείρησης, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε η ιαπωνική εταιρεία από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες που έχουν ήδη καταστεί βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, ελέγχοντας το 32,7% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Την ίδια στιγμή οι των Wind και Vodafone Ελλάδος πρέπει να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στη Forthnet, στην οποία κατέχουν ήδη σημαντικό ποσοστό μετοχών. Το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε, βέβαια, με τη μετατροπή του ομολογιακού και την είσοδο των τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Να σημειωθεί ότι η πρόσφατη συμφωνία των Wind και Vodafone με τη forthnet για τη διάθεση των αθλητικών καναλιών Novasports από τις IPTV πλατφόρμες είναι ενδεικτική του νέου πλάνου που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 32,26% είναι η Largo Ltd, μητρική εταιρεία της Wind Hellas, ενώ η Vodafone Ελλάδος διατηρεί το 6,51%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ