H ATE Leasing, οι δεσμευτικές προσφορές και ο εκκαθαριστής

Το χρονοδιάγραμμα

H ATE Leasing, οι δεσμευτικές προσφορές και ο εκκαθαριστής

Εντός του επόμενους διαστήματος αναμένεται να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού πώλησης της ΑΤΕ Leasing.

Οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα αποφασισθεί από την PQH ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση, αποκτώντας δικαίωμα διενέργειας due diligence προκειμένου να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 20 Νοεμβρίου.

Η PQH ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που αφορούν ακίνητα και κινητό εξοπλισμό, λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 362 εκατ. ευρώ στις 30/6/2017.

Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ Leasing θα αποτελέσει το πρώτο εγχείρημα πώλησης εν συνόλω εταιρείας που έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Αν επιτύχει, ο ενιαίος εκκαθαριστής θα έχει κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της διαδικασίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε, πρόσφατα, τον νέο κανονισμό πωλήσεων και έτσι λύνονται τα χέρια του ενιαίου εκκαθαριστή PQH, για να προχωρήσει τη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ