Η Apivita, η Puig και η καθυστέρηση στο deal

Όλο το παρασκήνιο της εξαγοράς

Η Apivita, η Puig και η καθυστέρηση στο deal

Το ισχυρό brand name της Apivita σε Ελλάδα και Ισπανία (η οποία αποτελεί την αγορά με τις σημαντικότερες εξαγωγές για την ελληνική εταιρία) αλλά και to concept της εταιρίας υπέρ των φυσικών καλλυντικών και της αειφορίας αποδείχθηκαν τα ισχυρά πλεονεκτήματα της στη προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις τόσο με τον ελληνικό όμιλο Σαράντη όσο και με την πολυεθνική L’Oreal, η οικογένεια Κουτσιανά συμφώνησε τελικώς για τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον ισπανικό όμιλο Puig.

Όμως μέχρι στιγμής η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών Apibita και της ισπανικής, Puig εμφανίζει καθυστερήσεις. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ανακοίνωση της εξαγοράς, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Κομβικό χρονικό σημείο για το deal Apivita - Puig ήταν η 16η Ιουνίου, οπότε και είχε προγραμματιστεί να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των νέων επενδυτών της ελληνικής εταιρείας. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς πιθανότατα καθυστερεί μεταξύ άλλων και η λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη γενική συνέλευση, η οποία σήμαινε την είσοδο των Ισπανών στο μετοχικό κεφάλαιο της Apivita, είχε ορισθεί για τις 3 Μαΐου. Η ΓΣ αναβλήθηκε και μετατέθηκε σε δεύτερη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 15 Μαΐου. Εκείνη η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Apivita μέχρι του ποσού των 13 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 1.205.673 νέων κοινών, ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ και τιμή διάθεσης εκάστης μετοχής 10,80 ευρώ.

Η καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία της συνέλευσης, ενώ η προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά έναν μήνα από το διοικητικό συμβούλιο. Έως αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στασιμότητα στο συγκεκριμένο πεδίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ