Ο πόλεμος των sneaker -Η Nike μηνύει New Balance και Skechers για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Ο πόλεμος των sneaker -Η Nike μηνύει New Balance και Skechers για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας


Οι αγωγές ανέφεραν ότι πολλά αθλητικά παπούτσια New Balance και Skechers κάνουν κατάχρηση της πατενταρισμένης τεχνολογίας "Flyknit" της Nike

 

 


Ο γίγαντας υποδημάτων Nike κατέθεσε αγωγές τη Δευτέρα κατά των ανταγωνιστών του New Balance και Skechers, κατηγορώντας τους για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία της Nike για την κατασκευή άνω τμημάτων αθλητικών παπουτσιών.

Οι αγωγές ανέφεραν ότι πολλά αθλητικά παπούτσια New Balance και αθλητικά παπούτσια Skechers κάνουν κατάχρηση της πατενταρισμένης τεχνολογίας "Flyknit" της Nike για παπούτσια για τρέξιμο, ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η Nike είχε μηνύσει στο παρελθόν τις Adidas, Pumaκαι Lululemon για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Flyknit. Η Adidas και η Puma έχουν τακτοποιήσει τις αγωγές τους, ενώ η υπόθεση της Nike κατά της Lululemon είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η New Balance ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «σέβεται πλήρως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των ανταγωνιστών, αλλά η Nike δεν κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα να σχεδιάζει και να παράγει υποδήματα με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία εδώ και δεκαετίες».

Ο ιστότοπος της Nike ανέφερε ότι η τεχνολογία Flyknit "χρησιμοποιεί ίνες υψηλής αντοχής για να δημιουργήσει ελαφρύ επάνω μέρος με στοχευμένες περιοχές στήριξης, τεντώματος και αναπνοής". Οι αγωγές ανέφεραν ότι η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της επιτρέπει να κατασκευάζει επάνω μέρος υψηλής απόδοσης με μειωμένα υλικά και απόβλητα.

Η καταγγελία της Nike κατά της New Balance, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης, ανέφερε ότι τα παπούτσια από τις New Balance's Fresh Foam, FuelCell και άλλες σειρές παραβιάζουν τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της Nike. Η Nike μήνυσε την Skechers στο Manhattan Beach της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, ισχυριζόμενη ότι τα παπούτσια, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Ultra Flex και Glide Step της Skechers, παραβίαζαν τις πατέντες της.

Η Nike ζήτησε από τα δικαστήρια απροσδιόριστο ποσό χρηματικής αποζημίωσης και δικαστικές αποφάσεις που εμποδίζουν μόνιμα τη New Balance και τη Skechers να παραβιάσουν τις ευρεσιτεχνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ