Η Airbnb βλέπει αύξηση εσόδων καθώς ανακάμπτουν τα διεθνή ταξίδια

Η Airbnb βλέπει αύξηση εσόδων καθώς ανακάμπτουν τα διεθνή ταξίδια

Εκτιμά ότι οι παγκόσμιες διασυνοριακές κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 16% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι και περισσότεροι επισκέπτες στράφηκαν στις πόλεις, με τις κρατήσεις σε αστικές νύχτες να αυξάνονται κατά 13% ετησίως- κατά τη διάρκεια του έτους

Η Airbnb προέβλεψε τα έσοδα του τρίτου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς την Πέμπτη, αλλά οι φόβοι της βιομηχανίας για άμβλυνση της εγχώριας ζήτησης στις ΗΠΑ οδήγησαν τις μετοχές της εταιρείας ενοικίασης διακοπών να πέφτουν κατά 1,2% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο προέβλεψε τριμηνιαία έσοδα μεταξύ 3,3 και 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 3,22 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η εταιρεία αναμένει να κερδίσει από την ανάκαμψη στα αστικά και διεθνή ταξίδια, αλλά οι εταιρείες με σημαντική έκθεση στις ΗΠΑ χάνουν τις εγχώριες δραστηριότητές της καθώς περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν διακοπές στο εξωτερικό.

Η Airbnb, η οποία λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμά ότι οι παγκόσμιες διασυνοριακές κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 16% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι και περισσότεροι επισκέπτες επέστρεφαν στις πόλεις, με τις κρατήσεις σε αστικές νύχτες να αυξάνονται κατά 13% ετησίως- κατά τη διάρκεια του έτους.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε σημάδια ταξιδιωτών που επιστρέφουν στις πόλεις, ιστορικά έναν από τους ισχυρότερους τομείς της επιχείρησής μας», ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο, η μέση ημερήσια τιμή της (ADR) παγκοσμίως αυξήθηκε μόλις 1% στα 166 δολάρια, καθώς η εταιρεία είπε ότι προσπαθούσε να μετριάσει τις αυξήσεις τιμών για τους καταναλωτές. Τα ημερήσια ποσοστά στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 1%.

Η ζήτηση για εγχώρια ξενοδοχεία παρέμεινε σταθερή στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας χαλαρώνουν και το ισχυρό δολάριο ενθαρρύνει τους καταναλωτές να κάνουν κράτηση πτήσεων και να διαμείνουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με αναλυτές.

Ωστόσο, η εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης Airbnb, η οποία έχει μεγάλη παρουσία στις πόλεις, δήλωσε ότι σημείωσε επιτάχυνση στη συνολική αύξηση των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν από το πρώτο έως το δεύτερο τρίμηνο στη Βόρεια Αμερική.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της Airbnb αυξήθηκαν κατά 18,1% στα 2,48 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,42 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ακαθάριστες κρατήσεις αυξήθηκαν 13% στα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ανέφερε κέρδος 98 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων 78 σεντς.

Οι μετοχές του διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου Booking Holdings αυξήθηκαν 10,25% στις εκτεταμένες συναλλαγές, αφού η εταιρεία αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της καθώς επωφελείται από τη διεθνή ταξιδιωτική ζήτηση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ