Apple: Προσπαθεί να αποκρούσει την αντιμονοπωλιακή κατηγορία της ΕΕ που προκάλεσε το Spotify 

Apple: Προσπαθεί να αποκρούσει την αντιμονοπωλιακή κατηγορία της ΕΕ που προκάλεσε το Spotify 

Η Επιτροπή είπε ότι οι υποχρεώσεις κατά της διεύθυνσης παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ κατά των αθέμιτων συνθηκών συναλλαγών

Η Apple θα επιδιώξει την Παρασκευή να αποκρούσει μια αναθεωρημένη αντιμονοπωλιακή επιβάρυνση της ΕΕ και ένα πιθανό βαρύ πρόστιμο που συνδέεται με ισχυρισμούς ότι εμποδίζει εταιρείες ροής μουσικής όπως το Spotify να ενημερώνουν τους χρήστες για άλλες επιλογές αγοράς εκτός του App Store.
Ο κατασκευαστής iPhone θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά του σε ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στους ομολόγους τους σε εθνικούς οργανισμούς ανταγωνισμού σε μια κλειστή ακρόαση στις Βρυξέλλες.

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ ενίσχυσαν νωρίτερα αυτό το έτος την υπόθεσή τους κατά των λεγόμενων υποχρεώσεων του συστήματος διεύθυνσης της εταιρείας, αλλά απέσυραν ένα προηγούμενο αίτημα κατά της απαίτησης της Apple να χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές το σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής.

Η Επιτροπή είπε ότι οι υποχρεώσεις κατά της διεύθυνσης παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ κατά των αθέμιτων συνθηκών συναλλαγών, ένα σχετικά νέο νομικό επιχείρημα σε μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η Apple είπε ότι δεν υπάρχει βάσιμο στην υπόθεση που προκλήθηκε από μια καταγγελία του Spotify το 2019, υποδεικνύοντας το κυρίαρχο μερίδιο αγοράς της σουηδικής υπηρεσίας ροής μουσικής στην Ευρώπη, όπου η Apple Music ακολουθεί την τρίτη ή την τέταρτη θέση στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Το άλλο επιχείρημά της είναι ότι έχει αναθεωρήσει κανόνες για να επιτρέπει σε εφαρμογές αναγνωστών όπως το Spotify και το Netflix να περιλαμβάνουν συνδέσμους στον ιστότοπό τους για εγγραφές και πληρωμές χρηστών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές εφαρμογών να παρακάμψουν την αμφιλεγόμενη χρέωση του 30% του App Store.
Οι εφαρμογές ανάγνωσης παρέχουν περιεχόμενο όπως ηλεκτρονικά βιβλία, βίντεο και μουσική που απαιτεί πληρωμή κατά την εγγραφή.
Το Spotify, το οποίο θα παραστεί επίσης στην ακρόαση, ζήτησε από την Επιτροπή να λάβει μια γρήγορη απόφαση. Η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ είπε ότι δεν σχολιάζει ποτέ πιθανές προφορικές ακροάσεις ή την ημερομηνία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ