Σ. Κόκκαλης: Οι επόμενες κινήσεις της Intracom - Προγραμματίζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Σ. Κόκκαλης: Οι επόμενες κινήσεις της Intracom - Προγραμματίζει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Εκλεισε 50 χρόνια στον όμιλο - Οι επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο του real estate οδήγησαν στη δημιουργία της Intracom Properties

Την πρόθεση της Intracom Holdings να επενδύσει στην Intralot, εξέφρασε ο προεδρός της, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Δημήτριος Κλώνης, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα η Intracom Holdings θα προχωρήσει σε επενδύσεις περίπου 500 εκατ. ευρώ με σημείο αιχμής την τεχνολογία.

Σχετικά με την επένδυση στην Intralot, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι πρόκειται για μία κίνηση που «θα γίνει» στο μέλλον, χωρίς, όμως να δίνει κάποιες λεπτομέρειες τόσο για το ακριβές χρονικό διάστημα ούτε για το ύψος της επένδυσης, ενώ προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή η μοναδική δραστηριότητα της Intracom είναι στον κλάδο επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, είτε πρόκειται για ελληνικές είτε για αλλοδαπές, τις οποίες αξιολογεί ανάλογα με την πιθανή τους απόδοση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μόνη μας δραστηριότητα αυτή τη στιγμή είναι στον κλάδο των επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, ελληνικές ή αλλοδαπές, και τις οποίες αξιολογούμε ανάλογα με την πιθανή απόδοση. Η μόνη εταιρεία με την οποία έχει σχέση η Intracom είναι η Intralot, έχουμε δραστηριοποιηθεί για τη συμμόρφωση της εταιρείας με τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ για τα τυχερά παιχνίδια και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για τη βελτίωση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας».

Σχετικά με τις αγορές που «κοιτάζει» η Intracom, είπε ότι είναι αρκετές ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Λατινική Αμερική την οποία χαρακτήρισε “δύσκολη”, αλλά αναπτυσσόμενη αγορά.

Αναφερόμενος στην Κλουκίνας – Λάππας, είπε ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές εταιρείες, με ασφαλέστερες τις επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, για αυτό και επίκειται η συγχώνευση με την Κλουκίνας – Λάππας, όπου βέβαια ο τομέας του Mothercare δεν είναι στόχος της εταιρείας μας. Είναι ωστόσο ένα καλό brand name και θα υπάρξει η συνέχιση της καλής διοίκησης. Η πώληση της Intracom Defence σε μια από τις καλύτερες εταιρείες στον αμυντικό τομέα και η συμμετοχή της στην Intracom Aviation δημιουργεί πολύ σοβαρές προοπτικές για το μέλλον, διότι είναι η πρώτη επένδυση της ισραηλινής εταιρείας σε χώρα εκτός του Ισραήλ. Εκτίμησαν ότι έτσι μπορούν να έχουν παρουσία σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς αποχωρήσαμε από τον παραγωγικό τομέα και θα παρακολουθούμε τομείς με πιθανή κερδοφορία».

Ο κ. Κόκκαλης έκανε αναφορά και στην πορεία του, λέγοντας ότι το 2023 έκλεισε 50 χρόνια εργαζόμενος στις εταιρείες του ομίλου. «Έχω κάποιες δυνάμεις ακόμα και κάποιες σκέψεις, αλλά κυρίως έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποια καινούργια και νέα παιδιά που θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησε η Intracom», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ