"Anema e Core" τραγουδά πλέον και στο Ηράκλειο Κρήτης ο Ναπολιτάνος Grimaldi

"Anema e Core" τραγουδά πλέον και στο Ηράκλειο Κρήτης ο Ναπολιτάνος Grimaldi

Από τον Φεβρουάριο η αγορά γνώριζε, πως ο Emanuele θα "έδινε τα ρέστα" του για να αποκτήσει και το λιμάνι του Ηρακλείου

Anema e Core... "ψυχή και καρδιά" από τα πιο παραδοσιακά λαϊκά τραγούδια στην Napuletanu, διάλεκτο που ομιλείται κυρίως στην Νάπολη, από τα αγαπημένα του Emanuele G. Grimaldi επικεφαλής του φερώνυμου ομίλου-κολοσσού και-πλέον- βασικού μετόχου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Για τους γνώστες του παρασκηνίου των "Λιονταριών" φυσιολογική η κατάληξη του διαγωνισμού για την απόκτηση του (τουλάχιστον) 67% του μ.κ του φορέα, που εκτός από το λιμάνι συμπεριλαμβάνει ευρύ χαρτοφυλάκιο εγκαταστάσεων, κτηρίων, αποθηκευτικών χώρων, πάρκων μέχρι και τράτες και καταδυτικό εξοπλισμό διαθέτει. Το θερμότατο ενδιαφέρον του γνωστό και έμπρακτα δηλωμένο, άλλωστε σε κάθε ευκαιρία που δινόταν το επισήμαινε, όπως ενδεικτικά στο περιθώριο συνομιλίας με συντάκτες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ στο πλαίσιο του 13ου Capital Link Greek Shipping Forum, στο Divani Caravel Hotel.

Από τον Φεβρουάριο η αγορά γνώριζε, πως ο Emanuele θα "έδινε τα ρέστα" του για να αποκτήσει και το λιμάνι του Ηρακλείου έχοντας κάνει προσφορά για το (τουλάχιστον) 67% του αντίστοιχου φορέα της Ηγουμενίτσας (από τον Οκτώβριο του 2022). Συνεπώς η πρόθεση του ήταν σαφής τόσο στους αρχικούς ενδιαφερόμενους όσο στην πλευρά των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Aviareps-Nectar Holdings που έφτασε στο τέλος να είναι ο έτερος διεκδικητής του ΟΛΗρακλείου. Μάλιστα ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση της-εκ του σύνεγγυς- παρακολούθησης των παρασκηνιακών διεργασιών επισκεπτόμενος το Ηράκλειο (τουλάχιστον 2 φορές, από τον Φεβρουάριο). Σίγουρα τη μία, καθώς δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η...ξενάγηση του με την συνοδεία του διευθύνοντος της Minoan Lines, Λουκά Σιγάλα, του πανταχού παρόντα Πωλ Κυπριανού (διαχρονική αξία ο Κύπριος, υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων...κάτι σαν...Νίκος Δένδιας του Grimaldi Group) αλλά και του ceo του ΟΛΗρακλείου, Μηνά Παπαδάκη.

Συμπτωματικό το γεγονός πως, ο τελευταίος είχε βρεθεί στη Νάπολη στο πλαίσιο του gemmellaggio με το cruise terminal του ναπολιτάνικου λιμανιού. Gemmellaggio, στα napuletanu σημαίνει αδελφοποίηση (σ.σ. των λιμανών Ηρακλείου-Νάπολης), για να έχουμε πλήρη εικόνα το πως κατέβηκε η "ομάδα Grimaldi" στην διεκδίκηση του ΟΛΗρακλείου. Αποτέλεσμα; με 164 εκατ. ευρώ το group αποκτά το (τουλάχιστον) 67% των 2 νευραλγικών λιμένων (Ηγουμενίτσας-Ηρακλείου) που σε όρους πλήρους αποτίμησης ( για το 100% του μ.κ) αντιστοιχεί σε, περίπου, 250 εκατ. ευρώ. Εν προκειμένω, ο ΟΛΠ στα 502 εκατ. και ο ΟΛΘ στα 242 εκατ. αποτιμώνται φθηνά ή ακριβά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ