Bill Gross: "Η Fed κάνει ότι θέλει τις αγορές"

Bill Gross: "Η Fed κάνει ότι θέλει τις αγορές"
"Χειραγωγεί και εξαθλιώνει τον καπιταλισμό"

Η Federal Reserve με τα χαμηλά επιτόκια και τον εκτυπωτή χρημάτων πάντα σε ετοιμότητα, χειραγωγεί τις χρηματοπιστωτικές αγορές και "εξαθλιώνει" τον καπιταλισμό, υποστήριξε ο "βασιλιάς των ομολόγων"Bill Grossπραγματοποιώντας δριμεία επίθεση προς την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σε επιστολή του προς τους πελάτες, ο Gross κάνει λόγο για την ίδια τη Janet Yellen, λέγοντας ότι οι πολιτικές που έχει προωθήσει αναβάλλουν τον "πόνο μακροπρόθεσμα για χάρη του μεσοπρόθεσμου κέρδους".

Η κριτική από τον επενδυτή έρχεται τη στιγμή που η Fed εξετάζει να προχωρήσει σε ποσοτική σύσφιγξη, μετά από χρόνια χαμηλών επιτοκίων στην προσπάθειά της να ενισχύσει την οικονομία και να αυξήσει τον πληθωρισμό. Ωστόσο οBill Grossεκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα έχει διογκώσει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, ενώ στην πραγματικότητα βλάπτει την οικονομία.

Η Yellen και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες παγκοσμίως είναι "master” στην τέχνη της χειραγώγησης της αγοράς και όχι –αυτό που λέω δεν είναι αβάσιμη κατηγορία- είναι ένα γεγονός, που η Yellen και οι άλλοι τραπεζίτες θα παραδέχονταν πίνοντας κοκτέιλ στο Jackson Hole ή σε άλλο μέρος συνεύρεσής τους", έγραψε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.

"Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά με χαμηλά ή αρνητικά επιτόκια" επεσήμανε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ