Το παρασκήνιο πίσω από το deal της Hyundai Hellas

Το παρασκήνιο πίσω από το deal της Hyundai Hellas
Την 1η Φεβρουαρίου δικάζεται η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β της Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗΣ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, προκειμένου να σφραγιστεί η συμφωνία εξυγίανσης , που προβλέπει την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας Hyundai) και Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας KIA) από την εταιρία DERASCO (συμφερόντων Θ. Βασιλάκη) μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως μας μεταφέρουν τραπεζικές πηγές, τον συντονισμό όλης αυτής της προσπάθειας είχε αναλάβει ένας πολύ έμπειρος πρώην τραπεζίτης, ο κ. Αναστάσιος Τζαβέλας, γνωστός και από την θητεία του στην πρώην Κτηματική Τράπεζα, ο οποίος εδώ και περίπου ένα χρόνο βρίσκεται στην θέση του CEO του Ομίλου ΔΑΒΑΡΗ.

Η συμφωνία, έτσι όπως έχει κατατεθεί, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την οικογένεια ΔΑΒΑΡΗ, αφού κουρεύεται πάνω από το μισό χρέος του Ομίλου, πέριξ των 60 εκατομμύριων , επί συνόλου 110 εκατομμύριων ευρώ περίπου, ενώ την ίδια ώρα η οικογένεια Βασιλάκη μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ θα ελέγξει το 70% των δύο εταιριών.

Οι τράπεζες με την συνέχιση της δραστηριότητας των εταιρών του Ομίλου, προσδοκούν να εισπράξουν το υπόλοιπο ποσό των δανείων που έχουν χορηγήσει στην ΔΑΒΑΡΗΣ ,(πέριξ των 20 εκατομμυρίων ευρώ) και γίνονται κάτοχοι των ακινήτων του Ομίλου που αποτιμήθηκαν γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ περιορίζοντας έτσι τις απώλειές τους.

Με βάση τον δανεισμό της εταιρίας με ημερομηνία 22/05/2015, από τα 105,79 εκατομμύρια ευρώ, τα 46, 1 τα έχει χορηγήσει η Alpha bank, η Πειραιώς 27,997 εκατομμύρια ευρώ, η Εθνική 14,23 εκατομμύρια ευρώ, η Eurobank 13,36 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Attica bank 4,01 εκατομμύρια ευρώ .

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ