Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Κρι Κρι

Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Κρι Κρι
Την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος αξίας 10 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει η Βιομηχανία Γάλακτος Κρι Κρι για την υποστήριξη του δυναμικού πλάνου ανάπτυξής της, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της δυνατότητας παραγωγής νέων προϊόντων.

Τα παραπάνω ανέφερε η διοικητική ομάδα της εταιρείας, στο πλαίσιο παρουσίασης σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Όπως αναφέρθηκε, σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, η Κρι Κρι πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά +11% και +15% αντίστοιχα (στο 10μηνο του 2016).

Στις δε διεθνείς αγορές, η Κρι Κρι σημείωσε δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών της προς τις χώρες τις Δ. Ευρώπης με αύξηση στις εξαγωγές γιαουρτιού +39% (στο 6μηνο του 2016). Με τις παραπάνω επιδόσεις, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η διοικητική ομάδα της εταιρείας. Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρείας για το 2016 εστίασαν στην ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων.

Αναφορικά με τα τελευταία, σημειώθηκε εντυπωσιακή πορεία της νέας σειράς γιαουρτιών Super Spoon, τα οποία κέρδισαν μερίδιο αγοράς 18% στην κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών στην Ελλάδα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμά τους. Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα και έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ