Η «Ανδρομέδα» εξαγοράστηκε από αμερικανικό fund

Η «Ανδρομέδα» εξαγοράστηκε από αμερικανικό fund
Ένα μεγάλο deal για τα ελληνικά δεδομένα έκλεισε στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών. Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα, η Ανδρομέδα, μεταβιβάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο αμερικανικό fund Amerra Capital Management LLC.

H Global Finance, η οποία είχε αποκτήσει την Ανδρομέδα με έδρα την Πάτρα το 2006, μεταβίβασε το 95% στην Amerra, ενώ το υπόλοιπο 5% βρίσκεται στα χέρια στελεχών της διοίκησης.

Στο τιμόνι της εταιρείας παραμένει ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, ο οποίος εκτός από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα ασκεί και τα καθήκοντα του προέδρου του ΔΣ μετά την παραίτηση του κ. Αγγελου Πλακόπητα της Global Finance. Η Αmerra διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια άνω των 1,5 δισ. δολαρίων και οι τοποθετήσεις της αφορούν κλάδους της αγροτικής οικονομίας.

Ποια είναι ηAmerra Capital Management LLC

Η Amerra Capital Management LLC ιδρύθηκε το 2009, αποτελεί θυγατρική της M.D. Sass-Macquarie Financial Strategies Management Company LLC και διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια άνω του 1,5 δισ. δολ. με έμφαση στον κλάδο της γεωργίας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει ολοκληρώσει 220 επενδύσεις με συνολική αξία άνω των 3 δισ. δολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ