Η Nissan εξαγόρασε μερίδιο της Mitsubishi

Η Nissan εξαγόρασε μερίδιο της Mitsubishi
Η Nissan Motor ολοκλήρωσε την εξαγορά ενός μεριδίου αξίας 2,3 δισ. δολαρίων στην Mitsubishi Motors. Η κίνηση ανοίγει το δρόμο ώστε ο Carlos Ghosn να πάρει τη θέση του προέδρου του προβληματικού εταίρου που έχει πληγεί από το σκάνδαλο εξοικονόμησης καυσίμου και να οδηγήσει σε ανάκαμψη μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να μοιραστούν τεχνολογίες και να χρηματοδοτήσουν από κοινού ένα μοντέλο πολλαπλών χρήσεων που θα προορίζεται τις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

Στο μεταξύ η Nissan ουσιαστικά έρχεται να σώσει τη Mitsubishi, αφότου η δεύτερη παραδέχθηκε ότι χειραγωγούσε δοκιμές εξοικονόμησης καυσίμου.

Η Mitsubishi Motors προβλέπει ότι η συμμαχία με την Nissan θα οδηγήσει σε συνέργειες αξίας 25 δισ. γεν για το οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο. Παράλληλα, η Nissan εκτιμά εξοικονόμηση 60 δισ. γεν για το επόμενο οικονομικό έτος.

Ο υπεύθυνος στην Nissan σε θέματα ανταγωνισμού, Hiroto Saikawa, θα γίνει συνεπικεφαλής στην Mitsubishi μαζί με τον Ghosn, ο οποίος είναι ήδη πρόεδρος της Nissan και της Renault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ