Η επέκταση της Alumil στην Αφρική- Το σχέδιο

Η επέκταση της Alumil στην Αφρική- Το σχέδιο
Μετά από πολλών χρόνων εμπορική δραστηριοποίηση στην Αίγυπτο, ο όμιλος ΑΛΟΥΜΥΛ κάνει το επόμενο καθοριστικό βήμα για την ανάπτυξή του στην αγορά της Αφρικής με την έναρξη παραγωγικής διαδικασίας από την νέα θυγατρική που ιδρύθηκε μόλις το Μάρτιο του 2016 στη βορειοαφρικανική χώρα, την Alumil Egypt for Aluminium & Accessories Industry JSC.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιώργος Μυλωνάς, η νέα εταιρεία, με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,5 εκατ. ευρώ, δημιουργεί στην βιομηχανική ζώνη του Καΐρου Polaris, μονάδα ανοδίωσης και βαφείο για τα προφίλ του αλουμινίου που θα στέλνονται από την Ελλάδα.

"Δημιουργούμε στην Αίγυπτο ένα hub από το οποίο θα εξυπηρετούνται επτά χώρες της Αφρικής όπως βεβαίως και η αιγυπτιακή αγορά. Η επένδυση αρχίζει να υλοποιείται άμεσα και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του καλοκαιριού του 2017", είπε ο κ. Μυλωνάς.

Ο Όμιλος, με την εμπορική θυγατρική της Αιγύπτου, πραγματοποιεί τζίρους της τάξης των 14 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 10 εκατομμύρια αφορούν την αιγυπτιακή αγορά. Με τη δημιουργία του hub και τις μεγάλες αποθήκες που διαθέτει η βιομηχανική εταιρεία όπως και η παλαιότερη εμπορική, η Αλουμύλ θα έρθει πλησιέστερα, με καλύτερους όρους σε κόστος και χρόνους, σε αγορές της Αφρικής, όπως η Αιθιοπία, η Μαδαγασκάρη, η Κένυα αλλά και το Σουδάν.
Όπως εκτιμά ο κ. Μυλωνάς, η δημιουργία βιομηχανικής βάσης στο Κάιρο όπως και η συγκρότηση ομάδας εξαγωγών στη θυγατρική, θα διπλασιάσει τις πωλήσεις στην τριετία.

H διοίκηση της Αλουμύλ μελετά την έναρξη παραγωγής στην Αίγυπτο ακόμη πριν την "αιγυπτιακή άνοιξη", σχέδια που ανακόπηκαν και που άρχισαν να εξετάζονται εκ νέου το 2014 μέχρι που τελικά συστάθηκε η Alumil Egypt Industry. Για παραγωγική δραστηριότητα η Αίγυπτος παρουσιάζει δύο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, το χαμηλό εργατικό κόστος και την φθηνή ενέργεια όπως και την ευκολότερη προσέγγιση σε μία αγορά που στην Αφρική υπολογίζεται στο 1 δισ. δολάρια.

Nα σημειωθεί ότι ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη στην Αφρική και επιμένει στη μεγάλη αυτή αγορά παρότι η κάμψη στις διεθνείς τιμές πετρελαίου είχαν σαν αποτέλεσμα την επιβράδυνση πολλών οικονομιών αφρικανικών κρατών.

Η νέα επένδυση στο διεθνές δίκτυο υλοποιείται σε μία περίοδο που ο Όμιλος, εμφανίζει αύξηση στις ενοποιημένες πωλήσεις με στόχο να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2016, ενώ στο εξάμηνο της χρήσης εμφάνισε κέρδη προ φόρων - μετά από ετών ζημίες- και υπερτριπλάσια λειτουργικά κέρδη.

Πηγή:voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ