Το επενδυτικό σχέδιο της Praktiker στην Ελλάδα

Το επενδυτικό σχέδιο της Praktiker στην Ελλάδα
Tο ενδεχόμενο περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της σε κομβικής σημασίας περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη εξετάζει η Praktiker Hellas, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού της.

Παράλληλα η εταιρεία, η οποία πλέον ανήκει στο καναδικό fund Fairfax, συνεχίζει να βελτιώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα, παρά τις δυσμενείς χρηματοοικονομικές συνθήκες της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το 2015 ήταν ένα έτος, το οποίο έκλεισε με υψηλή ρευστότητα και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό για την Praktiker Hellas , ενώ παράλληλα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας βελτιώθηκε και ανήλθε στα 167,01 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014. Επιπλέον, το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρίας μειώθηκε κατά 36%, ενώ η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2014 όπου σημειώθηκαν ζημίες ύψους 2,14 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης της αξίας των ακινήτων της. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας ανέρχονται σε 1.400 πανελλαδικά, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι η υψηλή της ρευστότητα τής δίνει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της, όπως ήδη έχει κάνει και με τον πρόσφατο εγκαινιασμό του νέου της καταστήματος στο νησί της Ρόδου που αποτελεί το 15ο κατά σειρά κατάστημα της εταιρείας.

Ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά «Το 2015 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Praktiker Hellas, καθώς επισφράγισε την δυναμική πορεία της εταιρείας, παρά τις αντίξοες -οικονομικά και επιχειρηματικά- συνθήκες που ίσχυαν για το σύνολο της αγοράς. Η πορεία της εταιρίας μας συνδέεται άμεσα με τη θετική οικονομική της κατάσταση, με τη συνεχή βελτίωση της προϊοντικής γκάμας και των υπηρεσιών της, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Praktiker Hellas, ενόψει μάλιστα της συμπλήρωσης των 25ων γενεθλίων της στη χώρα μας. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και προσήλωση στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ