Ποιος κολοσσός της τεχνολογίας βλέπει πτώση 70% στις πωλήσεις του

Ποιος κολοσσός της τεχνολογίας βλέπει πτώση 70% στις πωλήσεις του
Η δυσκολία της Microsoft να βγάλει κέρδη από τα smartphones είναι γνωστή σε όλους και στην ίδια. Η Microsoft βγάζει περισσότερα χρήματα από την αδειοδότηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Android, παρά από τις πωλήσεις Windows Phone συσκευών.

Για να μιλήσουμε όμως με αριθμούς, για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, το τμήμα των smartphones σημείωσε 70% πτώση εσόδων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά. Από την άλλη, οι πωλήσεις των Surface σημείωσαν αύξηση 9%.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Microsoft στον τομέα των smartphones, όμως υπάρχουν οι πληροφορίες που μιλούν για το Surface Phone, το οποίο λέγεται ότι θα έρθει το 2017. Οι αναφορές κάνουν λόγο για τρεις διαφορετικές εκδόσεις, που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες, στον μέσο χρήστη και σε όσους θέλουν high-end χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν άλλες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες που μιλούν για επεξεργαστή Snapdragon 830, μνήμη RAM 8GB και ότι μια τέτοια συσκευή θα απευθύνεται μόνο στην αγορά των επιχειρήσεων, μιας και η προηγούμενη στρατηγική της Microoft να απευθυνθεί σε όλους τους χρήστες, δεν μπόρεσε να πετύχει.

Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, συνολικά η Microsoft ανέφερε έσοδα 20.6 δισ. δολαρίων με καθαρά κέρδη 3.1 δισ. δολάρια. Για το οικονομικό έτος 2016, τα έσοδα είναι στα 85.3 δισ. δολάρια με τα κέρδη να φτάνουν στα 16.8 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ