27-05-2016 Κατηγορία: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ποιον τεχνολογικό κολοσσό δίνει τα χέρια το Facebook

Share 0
 
Με ποιον τεχνολογικό κολοσσό δίνει τα χέρια το Facebook

Η Microsoft και το Facebook συμφώνησαν να χτίσουν μαζί ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και διαδικτύου.

Η κατασκευή του νέου καλωδίου “MAREA” θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017, είπαν σε δήλωσή τους την Πέμπτη οι δύο εταιρείες.

Το καλώδιο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, θα είναι το πρώτο που θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την νότια Ευρώπη και θα λειτουργεί υπό την διαχείρηση της Telxius, του τμήματος υποδομών της Telefonica, διεθνούς εταιρείας επικοινωνιών. Το καλώδιο έχει σχεδιαστεί αρχικά να μεταφέρει 160 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, είπαν οι δύο εταιρείες.

Η κίνηση ακολουθεί την συμφωνία πριν από σχεδόν δύο χρόνια της Google – που τώρα ονομάζεται Alphabet – με πέντε ασιατικές εταιρείες να επενδύσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια (268 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός καλωδιακού συστήματος που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ιαπωνία.

Η Microsoft πειραματίζεται επίσης με υποβρύχια κέντρα πληροφορικής στο Πρόγραμμα Natick, στην βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ, και πέρσι λειτούργησε πειραματικά για τέσσερις μήνες ένα υπόδειγμα στον θαλάσσιο πυθμένα.

Τα υποβρύχια κέντρα πληροφορικής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες θαλάσσιες πηγές ενέργειας, αναμένεται να μειώσουν το τεράστιο κόστος του ψυκτικού συστήματος για τα κέντρα πληροφορικής, τα οποία παράγουν πολλή θερμότητα, και να μειώσουν τις αποστάσεις μεταξύ συνδεδεμένων πληθυσμών.

Η Microsoft αρνήθηκε την Πέμπτη να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρεις για το MAREA, ενώ το Facebook δεν απάντησε άμεσα σε κλήσεις για δηλώσεις.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης

Μαζικές απολύσεις ετοιμάζει το Twitter

Το ελληνικό λάδι που αποσπά διεθνείς διακρίσεις

Στην ελληνική αγορά στρέφει το βλέμμα της η Amazon

Ο κινέζικος κολοσσσός CMEC επενδύει στην Ελλάδα

Το «χρυσό» deal στο χώρο των τηλεπικοινωνιών

Ο Σάμι Φάις ξεδιπλώνει το σχέδιο για την αγορά Μοδιάνο

Η Airbnb και τα έσοδα δισεκατομμυρίων στα εστιατόρια

Η Bombardier Inc περικόπτει 7.500 θέσεις εργασίας

Πτώση στις τιμές οικοδομικών υλικών