Πιο κοντά η μεγάλη συγχώνευση στον κλάδο των τροφίμων

Πιο κοντά η μεγάλη συγχώνευση στον κλάδο των τροφίμων
Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης Σελόντα-Δίας και την ανεύρεση επενδυτή βρίσκονται οι τράπεζες, αναμένοντας τη Συνέλευση της 1ης Απριλίου, κατά την οποία θα αποφασιστεί η ημερομηνία υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου με απορρόφηση της ΔΙΑΣ (με μεταφορά στοιχείων παθητικού και ενεργητικού) και την έκδοση ομολογιακού 30 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από το ομολογιακό θα διατεθούν κατά το ήμισυ για αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της (ήταν 39 εκ. στο εννεάμηνο του 2015) και τα υπόλοιπα για κεφάλαιο κίνησης της νέας εταιρείας.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι 221 εκ. ευρώ από τις οποίες τα 121 εκ. ευρώ είναι οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας πλέον συμμετέχουν οι τράπεζες και ειδικότερα η Πειραιώς με 33,2%, η Alpha Bank με 23%, η Εθνική με 11 % και η Eurobank με 10,4%. Σύμφωνα με τον ισολογισμό εννεαμήνου (δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη ισολογισμός για το σύνολο της χρήσης).

Πηγή της εταιρείας σημειώνει: «Μετά το φθινόπωρο θα γίνει η επιλογή συμβούλου για να αναζητήσει τον στρατηγικό επενδυτή ή το fund που θα αγοράσει τις μετοχές της εταιρείας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ