Γνωστό πολυκατάστημα βάζει λουκέτο στην επαρχία

Γνωστό πολυκατάστημα βάζει λουκέτο στην επαρχία
Ένα ακόμη λουκέτο αναμένεται να βάλει σε πολυκατάστημά του γνωστός όμιλος στην Ελλάδα με αρκετά χρόνια ενεργής παρουσίας στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς.

Ο λόγος για τον ΌμιλοNotos Com που σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr σκοπεύει να κλείσει τοNotos Galleries στη Λάρισα όπου εργάζονται σε αυτό 33 εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος κλείνει ένα πολυκατάστημά του. Πέρυσι (τον Δεκέμβριο του 2014) η αλυσίδα έκλεισε το πολυκατάστημα Notos Galleries στο εμπορικό κέντρο River West στον Κηφισό.Το πολυκατάστημα του River West με γυναικεία και ανδρική ένδυση, ήταν από τα μεγαλύτερα του ομίλου καθώς εκτεινόταν στο δεύτερο όροφο σε έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων και διέθετε δικό του café.

Επίσης ο Όμιλος είχε κλείσει στις αρχές του 2014 και το κατάστημα που διατηρούσε στην Πάτρα, ενώ πλέον η παρουσία του εντός ελληνικών συνόρων έχει περιοριστεί σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τζίρος του ομίλου Notos Com, τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σημαντική μείωση που φτάνει το 60%. Αυτός είναι και ο λόγος για το κλείσιμο των πολυκαταστημάτων, τα οποία δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο ο Όμιλος να βάλει λουκέτο και σε άλλο υποκατάστημα του, μέσα στο 2016, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά.

Υπολογίζεται ότι από το 2008 μέχρι το 2014 πάνω από 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο του εμπορίου κατέβασαν ρολά, καταγράφοντας μείωση 25%. Αντίστοιχη ήταν η μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης την περίοδο του 2008-2014, γεγονός που επιταχυνε τις διασικασίες και έφερε σαρωτικές ανατροπές στον κλάδο.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ