Ζητείται λευκός ιππότης για την Hellenic Steel - Αγωνία στους εργαζόμενους

Ζητείται λευκός ιππότης για την Hellenic Steel - Αγωνία στους εργαζόμενους
Ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στη Hellenic Steel, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες χάλυβα στην Ελλάδα.


Από τον περασμένο Οκτώβριο που η εταιρία έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, πολλοί εγχώριοι αλλά και διεθνείς Όμιλοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της, χωρίς ωστόσο αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν πουθενά.
Η Βιοχάλκο, ευρωπαϊκά fund, μεγάλη εταιρία χάλυβα της Ρωσίας, αλλά και ο χαλυβουργικός κολοσσός Arcelor Mittal, ήταν μερικοί από τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι μπορεί να είδαν... αλλά δεν αγόρασαν.
Επίσης στις αρχές Δεκεμβρίου είχε εκφραστεί και το ενδιαφέρον της μετόχου της Hellenic Steel (με ποσοστό 7,05%) Μarubeni ITOCHU, ιαπωνικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της εμπορίας χάλυβα, χωρίς και εδώ να υπάρξει αποτέλεσμα.
Οι προσπάθειες για την εξεύρεση αγοραστή για τη Hellenic Steel συνεχίζονται, όμως για τους εργαζόμενους τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα καθώς μετά τις 8 Μαΐου, λήγει η παράτασης της περιόδου διαθεσιμότητας και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ομαδικές απολύσεις.
Το θέμα Hellenic Steel έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά».
Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ