Γιατί κόλλησε το έργο της Αμβρακίας Οδού - Πώς την πληρώνουν οι εργαζόμενοι

Γιατί κόλλησε το έργο της Αμβρακίας Οδού - Πώς την πληρώνουν οι εργαζόμενοι
Aπλήρωτοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι στο έργο Ακτιο -Αμβρακία, ενώ οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη σταματήσει.

Ανάδοχος του έργου είναι η Ιόνιος και η Τομή, θυγατρική του Ελλάκτωρα, ενώ δύο εργολαβίες του έργου εκτελεί και η ΑΕΓΕΚ.
Η ενημέρωση που έχουν πάντως οι εργαζόμενοι του Άκτιο-Αμβρακία από την κοινοπραξία, είναι πως ο λόγος που οι εργασίες αρχικά μειώθηκαν κατά πολύ και στη συνέχεια σταμάτησαν εντελώς, είναι ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στη μελέτη για κάποια σημεία του έργου δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από την επιβλέπουσα Υπηρεσία, αλλά και ότι υπάρχουν χρήματα από το Υπουργείο, που δεν έχουν ακόμη φτάσει.
Πρώτη φορά σταμάτησαν οι εργασίες στις αρχές του Φεβρουαρίου για δυο εβδομάδες.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε συνολικά 24 απολύσεις, 6 σε κάθε μια από τις 4 εργολαβίες που υπάρχουν συνολικά στον οδικό άξονα.
Τη Δευτέρα 23 Φλεβάρη ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι οι εργασίες θα σταματήσουν και πάλι και ότι θα πρέπει να βγουν σε υποχρεωτική άδεια με την αιτιολογία ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στις μελέτες σε κάποια σημεία του έργου δεν έχουν υπογραφεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
Ο ανάδοχος (Ιόνιος) κηρύχθηκε έκπτωτος τον Μάιο του 2013, στη συνέχεια επανεκκίνησε τα έργα με αποτέλεσμα να αρθεί η έκπτωσή του τον Αύγουστο του 2013, για να κηρυχθεί και πάλι έκπτωτος τον Μάιο του 2014, οπότε και υπέβαλε αίτημα για τη σύσταση κοινοπραξιών με τη συμμετοχή μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών (ΑΕΓΕΚ, Ακτωρ) προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα. Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα του αναδόχου για λόγους οικονομικούς και ταχύτερης ολοκλήρωσης του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ