Μαζικές πωλήσεις τους επόμενους μήνες: Ποια ελληνικά νησιά βγαίνουν στο σφυρί

Μαζικές πωλήσεις τους επόμενους μήνες: Ποια ελληνικά νησιά βγαίνουν στο σφυρί
Μαζικές πωλήσεις ιδιωτικών ελληνικών νησιών στην Ελλάδα αναμένονται να γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες καθώς παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα μεταξύ ιδιοκτητών και υποψηφίων αγοραστών.

Οι τιμές για τα ελληνικά νησιά ξεκινούν από ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στα νησιά του Ιονίου λόγω της φυσικής ομορφιάς και της γειτονικής στεριάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αγοραστές είναι κυρίως εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από Αραβικά κράτη.

Όσοι αποκτήσουν κάποιο νησί προσβλέπουν σε μελλοντικές συνεργασίες με ξένες εταιρείες στον τομέα του τουρισμού ή μελλοντική μεταπώληση. Παρ’ όλα αυτά η νομοθεσία σχετικά με την αγοραπωλησία ιδιωτικών νησιών στην Ελλάδα, αποτελεί παράλληλα έναν ενθαρρυντικό αλλά και ανασταλτικό παράγοντα.

Από την μία πλευρά, όπως αγοράσει νησί στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, λαμβάνει αυτομάτως πενταετή άδεια παραμονής στη χώρα μας με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια, για τον ίδιο τον αγοραστή αλλά και την οικογένεια του.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοραπωλησίας του νησιού, απαιτείται μία τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία καθώς ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 32 άδειες για να λάβει την κυριότητα, μεταξύ των οποίων γνωμάτευση της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Επίσης, ανασταλτικός παράγοντας είναι και η πολιτική αστάθεια της χώρας που σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν επιτρέπει στους αγοραστές να παζαρέψουν περεταίρω την τιμή. Μάλιστα, από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα, οι τιμές των ελληνικών νησιών έχουν πέσει κατά 40%, γεγονός που τα καθιστά τα φθηνότερα παγκοσμίως.

Ποια νησιά πωλούνται

Οι αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 40 με 50 νησιά, μεταξύ των οποίων, τη Νήσο Σοφία στις Εχινάδες, τη Νήσο Μόδι κοντά στην Κεφαλλονιά, τη Νήσο Βούβαλο στον Αμβρακικό Κόλπο, τη Χερσόνησο Κατακάλι κοντά στην Κόρινθο, το Τραγονήσι στον Σαρωνικό, τη Νήσο Στρογγυλό κοντά στο νησί του Μαράθου και πολλά άλλα στολίδια του Ιονίου και του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ