Οι στρατηγικές κινήσεις του Mr Jumbo στον χώρο του real estate

Οι στρατηγικές κινήσεις του Mr Jumbo στον χώρο του real estate
Σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της θέλει να μετατρέψει κεντρικό ακίνητο στην Κρήτη, η Jumbo.

Η εταιρία ήταν μία εκ των δύο ενδιαφερομένων εταιριών που υπέβαλλε προσφορά χτες στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για ακίνητο έκτασης 30 στρεμμάτων στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου στην Κρήτη (στην πρώην αμερικανική βάση). Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε το ενδιαφέρον των δύο εταιρειών και σε επόμενη συνεδρίασή του θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω ακίνητο είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο του Α. Βακάκη, ή άλλιώς του Mr Jumbo, καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι γης, το οποίο έχει πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμη υπερ-κατάστημα του Ομίλου.
Η μικρή του απόσταση από την πόλη του Ηρακλείου, σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση καθιστούν το ακίνητο, σε «χρυσή» επενδυτική ευκαιρία όπως υποστηρίζουν αυτοί που γνωρίζουν την περιοχή.
Αλλωστε η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το εν λόγω ακίνητο διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης (λόγω του τουρισμού) ενώ στην περιοχή βρίσκονται συγκεντρωμένες σύγχρονες υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας υποδομές όπως το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Ενυδρείο Cretaquarium του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ξενοδοχειακά καταλύματα πολύ υψηλών προδιαγραφών, καθώς και γήπεδο golf.
Το ακίνητο που θέλει να αποκτήσει ο Μr Jumbo απέχει 16 χλμ από το λιμάνι Ηρακλείου, και 13 χλμ από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
Η διοίκηση στην Jumbo τους τελευταίους μήνες δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του δικτύου της καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προχώρησε στο άνοιγμα τριών υπέρ-καταστημάτων. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο κατάστημα του Ομίλου στo Βουκουρέστι (12.000 τ.μ.) και τον Νοέμβριο το νέο κατάστημα στην πόλη Oradea, Ρουμανίας (12.000 τ.μ.). Επίσης, τον Νοέμβριο ξεκίνησε το νέο Jumbo στην Λεμεσό της Κύπρου (12.000 τ.μ.).
Με την προσθήκη των παραπάνω καταστημάτων η Jumbo διαθέτει ένα δίκτυο 70 καταστημάτων πλέον σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διαθέτει 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 4 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ