Η IDE επικράτησε σε διεθνή διαγωνισμό της Raytheon για τον πύραυλο ESSM

Η IDE επικράτησε σε διεθνή διαγωνισμό της Raytheon για τον πύραυλο ESSM
Η Intracom Defense Electronics κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για τη σχεδίαση του νέου Ψηφιακού Επεξεργαστή Δεδομένων (Digital Data Processor-DDP) του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) που κατασκευάζει η εταιρία Raytheon.

Η πολυετής συμμετοχή της IDE στο έργο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης παραγωγής του ESSM Block 1, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20 εκατ. δολάρια.

Ο ψηφιακός επεξεργαστής δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος του τμήματος καθοδήγησης του πυραύλου ESSM. Η τεχνική λύση της IDE βασίζεται στη νέα τεχνολογία System-on-Chip, που παράλληλα επιτυγχάνει επεκτασιμότητα και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης.

Ο χρόνος υλοποίησης της νέας σχεδίασης είναι δυο (2) έτη, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι φάσεις επαλήθευσης και πιστοποίησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με 18 βιομηχανικούς εταίρους που εκπροσωπούν 10 χώρες, ο πύραυλος ESSM είναι το κορυφαίο πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας για παραγωγή πυραύλων στον κόσμο.

«Η νέα επιτυχία επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα της IDE, αλλά και το ανώτατο τεχνολογικό επίπεδο της εταιρίας σε τεχνολογίες αιχμής που έμπρακτα πλέον αναγνωρίζεται από τους διεθνείς συνεργάτες μας», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της IDE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ