Η συγχώνευση ΔΟΛ -Πήγασου και οι επίσημες διαψεύσεις

Η συγχώνευση ΔΟΛ -Πήγασου και οι επίσημες διαψεύσεις
Οι δύο όροφοι στην Μιχαλακόπούλου, εκεί όπου στεγάζεται ο ΔΟΛ, άδειασαν.... ενώ οι επισκέψεις του βασικού μετόχου του Πήγασου Φ. Μπόμπολα το τελευταίο στον Σταύρο Ψυχάρη πύκνωσαν. Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μια έντονη φημολογία ότι ετοιμάζεται συγχώνευση ΔΟΛ -Πήγασου και μάλιστα μεταφορά όλων των εντύπων του Μπόμπολα στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου.

Μπαράζ δημοσιευμάτων έκαναν λόγο ότι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια προχωρώντας και στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MOU). Ομως με σημερινή ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, η διοίκηση της Πήγασος, αρνείται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.Συγκεκριμένα, στην επιστολή της αναφέρει τα εξής: Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 2586/21.07.2014 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωρίζει στο επενδυτικό και στις Αρμόδιες Αρχές, διαψεύδοντας τη σχετική αναφορά περί οποιασδήποτε συμφωνίας και υπογραφής MOU με την «ΔΟΛ Α.Ε.», ότι αποτελεί πάγια εταιρική πρακτική της, η άμεση γνωστοποίηση και ενημέρωση για κάθε επιχειρηματική εξέλιξή της.


Τί λένε τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά

Τα σενάρια φέρνουν τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Φώτη Μπόμπολα, έπειτα από πολλά χρόνια συζητήσεων και συγκρούσεων που τυχόν δημιουργήθηκαν, να αφήνουν στην άκρη τις προσωπικές διαφορές, θέτοντας στόχο το κοινό συμφέρον. Υπό τις ευλογίες των μεγαλύτερων τραπεζών, ο δρόμος για τη συγχώνευση ΔΟΛ και Πήγασου άνοιξε
Αυτή τη φορά ο καθοριστικός παράγοντας που έφερε πάλι κοντά τους δύο εκδοτικούς ομίλους είναι ο μεγάλος δανεισμός ο οποίος μαζί με εκείνο του Mega ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η δυσκολία σύναψης νέων δανείων που είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ρευστότητας που στο συγκρότημα του Πήγασου οδήγησε σε καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους (για πρώτη φορά από το 1981 που εκδόθηκε το Εθνος) ως και δύο μήνες.
Μάλιστα η φερόμενη ως συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προέβλεπε τη μετακόμιση του Mega στις εγκαταστάσεις του Πήγασου στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου και τη μεταφορά των εντύπων του Πήγασου στην οδό Μιχαλακοπούλου στον ΔΟΛ. Στόχος είναι ο συνολικός δανεισμός των 405 εκατ. ευρώ (ΔΟΛ-Πήγασος-Mega) να μειωθεί μετά το «κούρεμα» στα 130-160 εκατ. ευρώ.
Πάντως γνωρίζοντες τα τις μιντιακής αγοράς, επισημαίνουν ότι παρά τη διάψευση, το ενδεχόμενο να προχωρήσει η συμφωνία παραμένει ανοικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ