Reuters: Μanagers της Samsung επιστρέφουν τα μπόνους τους

Reuters: Μanagers της Samsung επιστρέφουν τα μπόνους τους
Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Samsung προτίθενται να επιστρέψουν ένα μέρος από τα bonus τους ως ένδειξη ότι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την κακή οικονομική απόδοση της εταιρείας.

H φετινή χρονιά αποδείχτηκε ζημιογόνα για τον κολοσσό ηλεκτρονικών συσκευών Samsung. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να δημοσιεύσει το χειρότερο οικονομικό της τρίμηνο στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων για την τελευταία διετία. Το πλήγμα ήταν μεγάλο για τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και έτσι αποφάσισαν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί επιστρέφοντας...ένα μέρος από τα μπόνους τους!

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι 200 περίπου υψηλόβαθμα στελέχη της νοτιοκορεάτικης Samsung σκοπεύουν να επιστρέψουν στην εταιρεία το ένα τέταρτο των bonus που πήραν τον πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους. Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ υπολογίζουν ότι το ύψος των χρημάτων θα ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια γουάν, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 2.920.000 δολάρια.

Όσο και αν μας φαίνεται ασυνήθιστη αυτή η χειρονομία, στον εταιρικό κόσμο της Νότιας Κορέας δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας θεώρησαν ότι τους αναλογεί ένα μερίδιο ευθύνης για την μείωση των συνολικών κερδών της εταιρείας και οικειοθελώς αποφάσισαν να επιστρέψουν ένα χρηματικό ποσό ως ένδειξη αναγνώρισης του λάθους τους.

Υπολογίζεται ότι το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος) τα κέρδη της εταιρείας θα είναι 7.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό δεν είναι ικανοποιητικό για τα δεδομένα της Samsung καθώς δείχνει ότι φετινά κέρδη μειώθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με πέρισυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ