To FPRESS συναντά το E- Coaching και δημιουργεί ένα καινοτόμο section

Της Ναταλίας Δανδόλου*

To FPRESS συναντά το E- Coaching και δημιουργεί ένα καινοτόμο section

Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, συμπληγάδες αλλά ευκαιρίες, ο κάθε ένας από εμάς χρειάζεται εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Το FPRESS αφουγκραζόμενο τις νέες ανάγκες φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό –για τα ελληνικά δεδομένα- section, το οποίο θα δίνει τα κλειδιά εκείνα, που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να σταθεί στην επαγγελματική και προσωπική σκακιέρα με επιτυχία.

Μέσα από τις αρχές του coaching θα δίνονται συμβουλές υψηλού επιστημονικού υπόβαθρου μέσω συγκεκριμένης αρθρογραφίας και συνεντεύξεων, ενώ θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα για παροχή πιο εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω email ([email protected]). Tο coaching έχει ολοένα και περισσότερη απήχηση σήμερα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μεγάλες προσωπικότητες ανά τον κόσμο, από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο αλλά και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν τον προσωπικό τους coach.

Ο προσωπικός coach δεν δίνει λύσεις, δεν προσπαθεί να είναι το δεκανίκι σε κάθε σου προσπάθεια, ούτε είναι η αυθεντία πίσω από κάθε πρόβλημα. Απλά σε βοηθά να αναζητήσεις τη δική σου λύση, σου δίνει τα εργαλεία εκείνα για να ξεκλειδώσεις τη λύση. Το empathy coaching προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Με βασική αρχή την απεμπλοκή από τις ενοχές και το διαρκές συναίσθημα του ανεκπλήρωτου και τους ελλείμματος εμπιστοσύνης, σε βοηθά να ανακαλύψεις όχι τόσο τις λύσεις στο πρόβλημα που έχεις, αλλά και τις δικές σου βαθύτερες αλήθειες.

Το όλο εγχείρημα που φιλοξενείται στο FPRESS αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (life-empathy coaching) σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τη γονεϊκότητα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και αναπροσανατολισμό, την τόνωση της αυτοπεποίθησης και τη διαχείριση απωλειών (διαζύγιο, θάνατος) αλλά και την παροχή υπηρεσιών business coaching παρέχοντας δίνοντας επιχειρηματίες τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να κάνουν το επιχειρηματικό τους όνειρο πραγματικότητα.

Επίσης, παρέχει κλειδιά για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, την λήψη αποφάσεων σε περιβάλλον πίεσης, αλλά και για επαγγελματικό προσανατολισμό και αναπροσανατολισμό.Το coaching εν γένει, και ειδικότερα το empathy coaching δίνει τα εργαλεία ώστε να ανακαλύψει ο καθένας από εμάς την λύση που είναι η καταλληλότερη για αυτόν στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση και ελπίζουμε να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια .

*Η Ναταλία Δανδόλου είναι Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Ενσυναίσθησης, Life- Business Coach.

email ([email protected]).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ