Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν, τι ώρα είναι οι πορείες

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν, τι ώρα είναι οι πορείες

Οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 16 Απριλίου,

Πανελλαδική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος απο την ακρίβεια. Ειδικότερα, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία. Επίσης, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδιές. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Εντωμεταξύ τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα την Τετάρτη να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της απεργία , συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην απεργία. Και στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ο ηλεκτρικός, το τραμ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα λάβουν αποφάσεις το αργότερο μέχρι σήμερα. Τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ.

Σημειώνεται, ότι οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 16 Απριλίου, μία ημέρα πρίν από τη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, για να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τι ώρα είναι οι πορείες την Τετάρτη 17 Απριλίου

Στις 9:30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απριλίου και έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ