Νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Eπιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Nέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν μέχρι τις βραδινές ώρες απόψε τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά και τις παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Χιόνια αναμένονται σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα) το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, παρά τη σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα σήμερα, αρχικά θα εκδηλώνονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Τις βραδινές ώρες ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα ανατολικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανόν εκ νέου τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νοτιά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιά και εκ νέου τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ