Έως τις 8 Αυγούστου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Έως τις 8 Αυγούστου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων στις οποίες περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα για τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.


Το πολυνομοσχέδιο υπογράφεται από δεκατρείς υπουργούς και δύο αναπληρωτές και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή ή απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου των φορολογούμενων που διαπράττουν φοροδιαφυγή, την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, και την επιχορήγηση φορέων του δημοσίου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τους ιδιώτες.
Παράλληλα, προβλέπει την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της και να λειτουργήσει ομαλά η Φορολογική Διοίκηση.
Επίσης, προβλέπει την ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών ταμείων - Ν.Π.Δ.Δ, συμπεριλαμβανομένου και του επικουρικού των ένστολων, την κατάργηση σειράς φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία, όπως επίσης και τον καθορισμό της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.