Ιταλία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ταξί

 Ιταλία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ταξί

Οι οδηγοί ταξί είναι ένα ισχυρό λόμπι στην Ιταλία. Εν μέρει μέσω επιθετικής απεργίας, έχουν αντισταθεί στο παρελθόν στις προσπάθειες της τοπικής και εθνικής κυβέρνησης να αυξήσει τον ανταγωνισμό στον τομέα 

 

 

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ενεργήσει για να βελτιώσει τις υπηρεσίες ταξί, αφού η αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας (AGCM) δήλωσε ότι εξετάζει τα προβλήματα που εγείρουν οι τουρίστες και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων.

Τους τελευταίους μήνες, οι αναφορές έχουν πολλαπλασιαστεί για σοβαρές ελλείψεις ταξί σε πόλεις, όπως η Ρώμη, ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αποτυχίας αύξησης του αριθμού των αδειών παρά την αυξανόμενη ζήτηση.

Σε ένδειξη του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, το γραφείο της πρωθυπουργού Giorgia Meloni είπε ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Υποσχέθηκε μια λύση που θα βασίζεται στην «αποτελεσματικότητα και διαφάνεια για τους πελάτες, δικαιοσύνη για τους οδηγούς ταξί και σεβασμό στους κανόνες της αγοράς».

Η αντιμονοπωλιακή AGCM είπε ότι αρκετά «κρίσιμα ζητήματα» είχαν προκύψει στη Ρώμη καθώς και στο Μιλάνο και τη Νάπολη, με προβλήματα για τους πελάτες που σχετίζονται με τους χρόνους αναμονής, την αποδοχή πληρωμών με κάρτα και τη σωστή χρήση των ταξίμετρων.
Η αρχή ζήτησε στοιχεία για τις παραμέτρους του κλάδου, όπως ο αριθμός των διαθέσιμων αδειών και των αυτοκινήτων, από εταιρείες ταξί και από τους δήμους των τριών εν λόγω πόλεων.
Οι οδηγοί ταξί είναι ένα ισχυρό λόμπι στην Ιταλία. Εν μέρει μέσω επιθετικής απεργίας, έχουν αντισταθεί στο παρελθόν στις προσπάθειες της τοπικής και εθνικής κυβέρνησης να αυξήσει τον ανταγωνισμό στον τομέα.

Κατάφεραν να περιορίσουν το εύρος των εργασιών της Uber στη χώρα, λέγοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πελατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ