Η GM θα τερματίσει την παραγωγή του πρώτου EV μαζικής αγοράς φέτος

 Η GM θα τερματίσει την παραγωγή του πρώτου EV μαζικής αγοράς φέτος

 

Το Bolt, το πρώτο EV μαζικής αγοράς της GM, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% όλων των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων GM στις ΗΠΑ

 

Η General Motors ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα τερματίσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της οχήματος Chevrolet Bolt αργότερα φέτος, καθώς μετατοπίζει την παραγωγή μηδενικών εκπομπών σε φορτηγά και SUV κατασκευασμένα σε μια νέα πλατφόρμα μπαταριών.

«Έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ που είναι πλέον καιρός να σχεδιάσουμε τον τερματισμό της παραγωγής Chevrolet Bolt EV , κάτι που θα συμβεί στο τέλος του έτους», είπε στους επενδυτές την Τρίτη η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ πούλησε 38.120 Bolt EV το 2022, από 24.828 το 2011 -- και 19.700 τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Το Bolt, το πρώτο EV μαζικής αγοράς της GM, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% όλων των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων GM στις ΗΠΑ.

Το Bolt είχε προηγηθεί του Chevrolet Volt -- ένα plug-in υβρίδιο που η GM σταμάτησε την παραγωγή του το 2019. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η GM κατασκεύασε και μίσθωσε περίπου 1.100 αυτοκίνητα EV1.

Το Bolt, το οποίο ξεκινά από 26.500 $ και πληροί τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου 7.500 $, έχει επανειλημμένα διαφημιστεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ως παράδειγμα προσιτού EV.


Τον Ιανουάριο του 2022, η GM ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιό της στο Orion Township Assembly που κατασκευάζει το Bolt για να παράγει Chevrolet Silverado EV και ηλεκτρικό GMC Sierra χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ultium EV επόμενης γενιάς.

Η GM είπε ότι τα εργοστάσιά της στο Ντιτρόιτ-Χάμτραμκ και στο Orion θα μπορούν να κατασκευάζουν περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά φορτηγά ετησίως μέχρι τα τέλη του 2024.

Η Barra είπε ότι όταν το Orion ξεκινήσει ξανά το 2024 και φτάσει σε πλήρη παραγωγή, η απασχόληση θα τριπλασιαστεί σχεδόν.

Η GM αναμένει να κατασκευάσει 400.000 EVs στη Βόρεια Αμερική από το 2022 έως τα μέσα του 2024 και να αυξήσει τη χωρητικότητα σε 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως στη Βόρεια Αμερική το 2025.

Η Barra είπε την Τρίτη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι το εργοστάσιο μπαταριών της στο Warren του Οχάιο να έχει πλήρη χωρητικότητα μέχρι το τέλος του έτους.

Τον Αύγουστο του 2021, η GM ανακοίνωσε μια εκστρατεία ανάκλησης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επέκτεινε για να καλύψει και τα 140.000 οχήματα Bolt που είχε παραγάγει λόγω κινδύνου πυρκαγιάς μπαταρίας. Η ανάκληση ώθησε την GM να σταματήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις Bolt για περισσότερο από έξι μήνες.
Ο συνεργάτης μπαταριών της GM, LG Electronics Inc συμφώνησε να αποζημιώσει την αυτοκινητοβιομηχανία για 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος που συνδέεται με την ανάκληση του Bolt, δήλωσε η κορεατική εταιρεία το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ