Πώς θα επιτύχετε πρόσθετη έκπτωση 26% στον λογαριασμό του ρεύματος

Ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια του Απριλίου – Υπολογίστε τον λογαριασμό μόνοι σας - Πλαφόν 5 ευρώ τον Απρίλιο στην κρατική επιδότηση

Πώς θα επιτύχετε πρόσθετη έκπτωση 26% στον λογαριασμό του ρεύματος

Είτε έχετε μικρή είτε μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον Απρίλιο θα σας δοθεί η ευκαιρία να «συγκρατήσετε» την τιμή στα 13 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Είναι μια τιμή αρκετά κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει και χαμηλότερη μετά τον Απρίλιο αν συνεχιστεί η υποχώρηση των χρηματιστηριακών τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ο βασικός πάροχος – η ΔΕΗ- ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα ότι το ρεύμα για τον Απρίλιο θα κοστίζει 0,165 ευρώ για τον Απρίλιο (αντί για 0,195 ευρώ που κόστιζε τον Μάρτιο) ενώ για όσους καταναλώνουν πάνω από 500 κιλοβατώρες, η τιμή θα ανεβαίνει στα 0,177 ευρώ. Εκκρεμεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την επιδοματική πολιτική του Απριλίου. Το πιο πιθανό είναι ότι η επιδότηση θα πέσει στο 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα άρα, η τελική τιμή για την ΔΕΗ θα διαμορφωθεί στα 0,155 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και στα 0,177 ευρώ για κάθε κιλοβατώρα πάνω από 500. Πώς λοιπόν τα 0,155 έως 0,177 μπορούν να γίνουν 0,13 €; Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε πρόσθετη έκπτωση έως και 26% σε σχέση με τα τιμολόγια αναφοράς; Αν μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι ο λογαριασμός του ρεύματος θα πληρώνεται στην ώρα του (σ.σ ενδεχομένως και να χρειαστεί να δεσμευτείτε γι’ αυτό με μια πάγια εντολή πλήρωμής μέσω λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας) τότε θα βρείτε πάροχο (μελετώντας τα τιμολόγια του Απριλίου) που να ρίχνουν την χρέωση ανά κιλοβατώρα ακόμη και στα 0,14 ευρώ ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Αν συνυπολογιστεί και το ένα λεπτό της κρατικής επιδότησης πέφτουμε στα 0,13 ευρώ. Ειδικά για νοικοκυριό με μεγάλες καταναλώσεις, το όφελος μπορεί να είναι σημαντικό.

Η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει με σωστή μελέτη των επιμέρους χαρακτηριστικών της κατανάλωσης. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ιδιώτες πάροχοι που προσφέρουν τις ελκυστικές χρεώσεις και για τις μεγάλες καταναλώσεις, δεν κάνουν ξεχωριστή τιμολογιακή πολιτική για το νυχτερινό ρεύμα όπως η ΔΕΗ. Η τελευταία, στην κατανάλωση της νύχτας θα εφαρμόζει χρέωση 0,124 ευρώ οπότε μαζί με την κρατική επιδότηση πέφτουμε στα 0,114 ευρώ δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την τσέπη σας; Σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς. Απλώς συμπληρώστε στο εργαλείο του fpress.gr την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το τιμολόγιο του παρόχου που έχετε επιλέξει. (σ.σ είναι προσυμπληρωμένες οι τιμές της ΔΕΗ για τον Απρίλιο). Αυτομάτως θα προκύψει το τελικό κόστος μαζί με τις λεγόμενες μη ανταγωνιστικές χρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ