Ρεύμα: Πώς θα μειώσετε τη χρέωση του Ιανουαρίου στα 3 λεπτά ανά KWh - Υπολογίστε τον λογαριασμό

Μεγάλες αυξήσεις 29% στα τιμολόγια του Ιανουαρίου ανακοίνωσαν οι πάροχοι - Το παράθυρο για σημαντική συγκράτηση του κόστους

Ρεύμα: Πώς θα μειώσετε τη χρέωση του Ιανουαρίου στα 3 λεπτά ανά KWh - Υπολογίστε τον λογαριασμό

Δυσάρεστα, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν τα νέα από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας όσον αφορά στα τιμολόγια του Ιανουαρίου. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς ανακοίνωσαν αυξήσεις της τάξεως του 28% για τον πρώτο μήνα του νέου έτους συγκριτικά με τον Δεκέμβριο. Επειδή όμως θα αυξηθούν και οι επιδοτήσεις και επειδή κάποιες εταιρείες επέλεξαν να κινηθούν πιο... επιθετικά και τον Ιανουάριο προσφέροντας χαμηλότερα τιμολόγια για τους πελάτες τους που θα πληρώσουν εμπρόθεσμα, ανοίγει ένα "παράθυρο": μπορείτε να κατεβάσετε την μηνιαία χρέωση ακόμη και στα... 3 λεπτά ανά κιλοβατώρα δηλαδή έως και 13 λεπτά χαμηλότερα σε σχέση με το τιμολόγιο του βασικού παρόχου. Το εργαλείο που δημοσιεύεται και το οποίο επικαιροποιήθηκε με βάση τα δεδομένα του Ιανουαρίου, θα σας διευκολύνει να κάνετε τους υπολογισμούς και να εκτιμήσετε το πραγματικό κόστος αλλά και το όφελος από ενδεχόμενη αλλαγή εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι για τις καταναλώσεις μέχρι και 500 KWh τον μήνα, η χρέωση θα ανέρχεται στα 0,489 ευρώ ανά KWh ποσό αυξημένο σε σχέση με τον Δεκέμβριο κατά 29%. Για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, η χρέωση ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στα 0,501 ευρώ. Με βάση το τιμολόγιο της ΔΕΗ θα υπολογιστούν και οι επιδοτήσεις του Ιανουαρίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι το εξής:

Δεκέμβριος Ιανουάριος

Έως 500 KWh 0,221 € 0,33€

501-1000 KWh 0,171 € 0,28€

1001 και πάνω 0,081 €

ΚΟΤ 0,286 € 0,40 €

Με αυτό τον τρόπο, η χρέωση του βασικού παρόχου θα παραμείνει στα 0,16 ευρώ (για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα) ή ακόμη χαμηλότερα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους παρόχους; Όσοι βγήκαν πιο επιθετικά από τη ΔΕΗ, θα μπορέσουν να προσφέρουν πολύ χαμηλότερα τιμολόγια στους πελάτες τους. Ο Ήρωνας για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι η χρέωση ανά κιλοβατώρα θα είναι 0,44 ευρώ αλλά για όποιον πληρώνει εμπρόθεσμα θα υπάρχει έκπτωση 20%. Αυτό σημαίνει τιμή κιλοβατώρας 0,36 ευρώ και μείον την επιδότηση των 33 λεπτών, πέφτουμε στα 3 λεπτά. Αντίστοιχη πολιτική υιοθετούν και άλλοι πάροχοι οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν την σχετική έρευνα αγοράς.

Το εργαλείο του fpress.gr επικαιροποιήθηκε για να λάβει υπόψη του τα νέα δεδομένα. Προφανώς, εκτός από τα τιμολόγια των παρόχων, υπάρχουν και οι μη ανταγωνιστικές χρεώσεις που ανεβάζουν τον λογαριασμό όπως επίσης και οι φόροι. Γι' αυτό και το εργαλείο προσφέρεται για συγκρίσεις επί του... πεδίου καθώς περιλαμβάνει όλα τα ποσά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράψετε την κατανάλωσή σας και την τιμή λιανικής που σας προσφέρει ο πάροχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ