Υπολογίστε το μηνιαίο κόστος μετακίνησης με το ΙΧ σας μετά το ιστορικό ρεκόρ στα καύσιμα

Υπολογίστε το μηνιαίο κόστος μετακίνησης με το ΙΧ σας μετά το ιστορικό ρεκόρ στα καύσιμα

Είναι γεγονός: από την Δευτέρα, η αγορά κινείται σε αχαρτογράφητα νερά όσον αφορά στις τιμές των καυσίμων καθώς τιμές λιανικής σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο η χώρα δεν "γνώρισε" ούτε το 2017 όταν η τιμή του πετρελαίου είχε αναρριχηθεί και πάλι πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Ο μηνιαίος λογαριασμός για την μετακίνηση με το ΙΧ ανεβαίνει πλέον αισθητά καθώς ένα λίτρο βενζίνης θα φτάσει από την επόμενη εβδομάδα να κοστίζει πάνω από 1,9 ευρώ το λίτρο ακόμη και για την απλή αμόλυβδη ενώ στα νησιά βλέπουμε ήδη ταμπέλες με 2,1 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης θα κοστίζει κατά μέσο όρο πάνω από 1,65 ευρώ ενώ και το υγραέριο που συνιστά αυτή τη στιγμή την οικονομικότερη λύση μετακίνησης, δεν πωλείται κάτω από ένα ευρώ το λίτρο παρά σε ελάχιστα σημεία πώλησης. 

Πόσα θα πρέπει να πληρώνουμε για τις μετακινήσεις μας με το ΙΧ; Το εργαλείο υπολογισμού βοηθάει στο να καταστρώσουμε τον προϋπολογισμό μας ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιούμε. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να συμπληρώνετε τα χιλιόμετρα που διανύετε σε μηνιαία βάση, να δηλώνετε την τιμή που έχετε βρει για το καύσιμο που καταναλώνει το όχημά σας αλλά και να γράψετε την κατανάλωση του οχήματος ανά 100 χιλιόμετρα. Αυτομάτως προκύπτει το μηνιαίο κόστος.

Να έχετε κατά νου τη μέση τιμή των καυσίμων όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, όπως προκύπτει από την εξέλιξη των τιμών του διυλιστηρίου, από εβδομάδα θα δούμε ακόμη υψηλότερες τιμές. Σε αυτή τη φάση, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: η αμόλυβδη βρίσκεται πλέον στα 1,892 ευρώ (σ.σ πανελλαδικός μέσος όρος), η αμόλυβδη των 100 οκτανίων είναι στα 2,047 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,626 ευρώ και το diesel θέρμανσης στα 1,273 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ