Πόσο θα πληρώσουμε το «ρεύμα της χιονοκαταιγίδας» -Υπολογίστε μόνοι σας το κόστος

Πόσο θα πληρώσουμε το «ρεύμα της χιονοκαταιγίδας» -Υπολογίστε μόνοι σας το κόστος

Σε λίγα 24ωρα τα χιόνια θα λιώσουν, τα αυτοκίνητα θα έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους και η πόλη θα αρχίσει να αποκτά και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς. Θα ακολουθήσει όμως ο εκκαθαριστικός λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος για να μας θυμίσει ότι η αυξημένη κατανάλωση που χρειάστηκε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα τιμολογηθεί με τιμές ενεργειακής κρίσης.

Ειδικά όσοι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης, θα επιβαρυνθούν και από την αυξημένη τιμή και από την αυξημένη κατανάλωση. Για σήμερα, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει φτάσει και πάλι στα 300 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αποτέλεσμα ημέρα με την ημέρα η τιμή χονδρικής του μήνα –αυτή που ουσιαστικά καθορίζει και την ρήτρα αναπροσαρμογής- να ανεβαίνει σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή, η μέση τιμή χονδρικής του Ιανουαρίου έχει ανέβει στα 220 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο λογαριασμός του ρεύματος για ένα μήνα, μπορεί να φτάσει και στα 188 ευρώ αν η κατανάλωση φτάσει στις 600 κιλοβατώρες.

Φυσικά, το τελικό ποσό εξαρτάται από το πόσο σας χρεώνει η εταιρεία για μια κιλοβατώρα αλλά και με το πόσες κιλοβατώρες έχετε καταναλώσει μέσα στον Ιανουάριο. Το εργαλείο, σας επιτρέπει να κάνετε τους υπολογισμούς συμπληρώνοντας μόνο τις συγκεκριμένες παραμέτρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ