Υπολογίστε τα κέρδη από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης με τρία κλικ

 Υπολογίστε τα κέρδη από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης με τρία κλικ

Προτεραιότητα της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2023 είναι να βρεθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος και να καταργηθεί πλήρως η εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει όφελος και για τον τελευταίο Έλληνα είτε είναι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα είτε είναι συνταξιούχος είτε είναι δημόσιος υπάλληλος.

Το κέρδος μεταφράζεται είτε σε διατήρηση των κεκτημένων –κάτι που ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν του οφέλους από το πάγωμα της εισφοράς- είτε και σε νέα κέρδη κάτι που αφορά σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχουν βέβαια και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ή απασχολούμενοι οι οποίοι έχουν εισοδήματα από περισσότερες πηγές. Τι γίνεται με αυτούς; Όλα εξαρτώνται από το ύψος των εισοδημάτων που αποδίδει η κάθε πηγή. Αν ο κύριος όγκος του εισοδήματος προέρχεται από τις αποδοχές στο δημόσιο, το όφελος είναι… μπροστά. Αν ο ιδιωτικός αποδίδει τα περισσότερα, τότε τα κέρδη έχουν ήδη φανεί.

Τι το συμβαίνει με τη δική σας περίπτωση, ένας τρόπος υπάρχει να το μάθετε με απόλυτη ακρίβεια: να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης και απλώς να αναγράψετε τα ετήσια εισοδήματα από κάθε πηγή: αυτομάτως θα προκύψει ο λογαριασμός της εισφοράς αλληλεγγύης, ο προηγούμενος, ο τωρινός αλλά και ο επόμενος.

Όπως θα διαπιστώσετε, παίζοντας με τα νούμερα, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και προχωρήσει η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τότε θα συμβούν τα εξής:

  1. Δημόσιος υπάλληλος με ετήσιες αποδοχές 15.000 ευρώ θα γλιτώσει φόρους 66 ευρώ σε ετήσια βάση ή 5,5 ευρώ τον μήνα.
  2. Αν οι ετήσιες αποδοχές φτάσουν στα 20.000 ευρώ, το όφελος ανέρχεται στα 176 ευρώ τον χρόνο ή στα 14,67 ευρώ τον μήνα
  3. Για αποδοχές 25.000 ευρώ, έχουμε όφελος 426 ευρώ τον χρόνο ή 35,5 ευρώ τον μήνα και
  4. Για αποδοχές 30.000 ευρώ, το όφελος ανεβαίνει στα 676 ευρώ ή στα 56,3 ευρώ τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ