Βρείτε μόνοι σας πόσο θα αυξηθεί ο καθαρός μισθός σας από 1/1/2022

Βρείτε μόνοι σας πόσο θα αυξηθεί ο καθαρός μισθός σας από 1/1/2022

Την αύξηση των 11 ευρώ τον μήνα καθαρά, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, την έχουν ήδη στο… χέρι καθώς η αύξηση κατά 2% έχει κλειδώσει από την 1/1/2022. Το ζητούμενο είναι να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι ποιο θα είναι το επιπλέον ποσό που θα διασφαλίσουν από τη διορθωτική αύξηση που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

Η «εξίσωση» λύνεται εύκολα με την βοήθεια του εργαλείου οικονομικής ενημέρωσης που παρουσιάζεται. Υπάρχει ήδη στο τραπέζι ένα βασικό σενάριο για αύξηση 2%+2% μέσα στο 2022 κάτι που θα εξαρτηθεί -το αν θα υλοποιηθεί ή όχι- από τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και το 2021 και το 2022. Τι σημαίνει το 2%+2% στην πράξη; Καθαρή αύξηση της τάξεως των 22 ευρώ ανά μήνα με τα 11 ευρώ να μπαίνουν στον μισθό από 1/1/2022 και τα υπόλοιπα από την ημερομηνία ενεργοποίησης της δεύτερης αύξησης η οποία τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του πρώτο εξαμήνου χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι «εκπλήξεις».

Οι γενικές αναφορές και τα σενάρια δεν απαντούν στο ερώτημα καθενός ξεχωριστά των 500.000 εργαζόμενων που αμείβονται με τον καθαρό μισθό. Άλλος έχει μια τριετία, άλλος δύο, άλλος τρεις, άλλος είναι παντρεμένος, άλλος όχι, άλλος μπορεί να θέλει να διαπιστώσει τι θα γίνει με τις μεικτές και τις καθαρές αποδοχές του αν υπάρξει μεγλύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό από το 2%+2%. Υπάρχουν βέβαια και οι εργοδότες που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι καθώς αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος. Το fpress.gr, έρχεται να δώσει την εξατομικευμένη απάντηση με το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης που καλύπτει τους πάντες. Όλους τους εργαζόμενους και όλους τους εργοδότες. Η παραμετροποίηση είναι πολύ απλή. Απλώς, επιλέγετε τις τριετίες, την οικογενειακή κατάσταση (έγγαμος ή μη) αλλά και το ποσοστό αύξησης. Το 2% είναι «κλειδωμένο» το υπόλοιπο μπορείτε να το… δοκιμάσετε ελεύθερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ