Υπολογίστε με ένα κλικ το "κούρεμα" στην επιστρεπτέα προκαταβολή - Γιατί το ποσοστό φτάνει στο 79%

Υπολογίστε με ένα κλικ το "κούρεμα" στην επιστρεπτέα προκαταβολή - Γιατί το ποσοστό φτάνει στο 79%

Αν το κράτος σε έχει χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ για να ξεπεράσεις την πανδημία και εσύ του επιστρέφεις πίσω τα 21.000 ευρώ εφάπαξ ή τα 25.000 ευρώ σε 60 σχεδόν άτοκες μηνιαίες δόσεις, αυτό το λες και μια καλή συμφωνία. Βέβαια, πριν χαρείς για το γενναίο κρατικό δώρο, πρέπει να εντοπίσεις αν είσαι μεταξύ αυτών που δικαιούνται αυτού του γενναίου κουρέματος. Αυτό εξαρτάται από το ποιες ήταν οι οικονομικές επιδόσεις του 2020 συγκριτικά με του 2019 (τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος) αλλά από το ποια είναι η ημερομηνία σύστασης της επιχείρησης. Με μεγαλύτερη ευκολία γίνεται το "κούρεμα" για τις νεο ιδρυθείσες δραστηριότητες που έπεσαν από την αρχή στην καταιγίδα και με μικρότερη για τις παλαιές δραστηριότητες. Πώς όμως μπορεί να δει κάποιος το ακριβές ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις αποπληρωμής; 

Το εργαλείο του fpress.gr επικαιροποιείται και απαντάει στο καίριο (για το 2022 αλλά και την επόμενη 5ετία) ερώτημα με ελάχιστα κλικ. Καθένας από τους περισσότερους από 800.000 επαγγελματίες που πριμοδοτήθηκε μέσω μιας ή περισσότερων φάσεων επιστρεπτέων προκαταβολών, αρκεί να γράψει το ποσό που έλαβε ως χρηματοδότηση και να επιλέξει την κατηγορία στην οποία ανήκει βάσει των οικονομικών του επιδόσεων. Είχε μείωση εσόδων άνω του 70% και ζημιές; Θα το επιλέξει. Είχε μείωση εσόδων από 30% έως 70% και επίσης αρνητικό αποτέλεσμα; Θα το επιλέξει. Δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις δύο κατηγορίες; Θα διαλέξει και πάλι ανάλογα με αυτό που του ταιριάζει.

Το εργαλείο δίνει δύο απαντήσεις. Πόσα θα κουρευτούν και πόσα θα πρέπει να πληρωθούν αν αποφασιστεί να επιστραφεί ολόκληρο το ποσό μέχρι το τέλος του χρόνου ή αν η οφειλή θα επιστραφεί σε 60 δόσεις. Επίσης, θα πρέπει να διαλέξετε αν η επιχείρησή σας έχει ιδρυθεί μετά την 1/1/2019 ή πριν καθώς η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.

Ιδού λοιπόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ