Επιστρεπτέες ΤΈΛΟΣ!!!!. Ερχεται η ώρα του... λογαριασμού. Πώς θα πληρώσετε τα λιγότερα.

Επιστρεπτέες ΤΈΛΟΣ!!!!. Ερχεται η ώρα του... λογαριασμού. Πώς θα πληρώσετε τα λιγότερα.

Ο κύκλος των επιστρεπτέων προκαταβολών μετά και την 7η φάση που πιστώθηκε χθες σε χιλιάδες επιχειρήσεις, έκλεισε.

Το υπουργείο Οικονομικών θα έχει καταβάλλει περισσότερα από 8,3 δισ. ευρώ. Από αυτά, σημαντικό μέρος, άνω των 5 δισ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφεί. Με ποιο τρόπο όμως; Ο κάθε επαγγελματίας θα έχει τρεις επιλογές και θα επιλέξει αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις δικές του ανάγκες.

Το fpress.gr παρουσιάζει το εργαλείο που επιτρέπει σε καθέναν από τους 600.000 επαγγελματίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής να φτιάξει το πλάνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες.

Για την ανάπτυξη του εργαλείου που ακολουθεί, έχουν ληφθεί υπόψη οι ανακοινώσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα που έχει να κάνει με την επιστροφή των χρημάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής:

-Ότι θα υπάρξει κούρεμα 30% για τις τρεις πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής σε όσες επιχειρήσεις είχαν μείωση εσόδων άνω του 15% μέσα στο 2020 και κούρεμα 50% αν ή μείωση εσόδων ξεπερνά το 30%

-Ότι το επιστρεπτέο τμήμα της χρηματοδότησης θα μπορεί να επιστραφεί σε 60 δόσεις με ένα χαμηλό επιτόκιο κάτω της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

-Ότι οι έχοντες πτώση τζίρου άνω του 30% μέσα στο 2020 (περίπου 100.000 επαγγελματίες) θα μπορούν να "ανταλλάξουν" το κούρεμα των τριών πρώτων φάσεων (50%) με μια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 35% επί του ποσού που έλαβαν με τις τρεις πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή φόρων.

-Ότι όποιος θέλει μπορεί να αποπληρώσει εφάπαξ το χρέος του μέχρι το τέλος του 2021 και να λάβει πρόσθετο κούρεμα 15%.

Όλα αυτά τα δεδομένα, επιτρέπουν την διαμόρφωση δύο ή τριών εναλλακτικών προτάσεων ανά επαγγελματία. Οι προτάσεις, γίνονται πολύ συγκεκριμένες μέσα από το εργαλείο που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ