Υπολογίστε μόνοι σας τη σύνταξη που θα πάρετε

Υπολογίστε μόνοι σας τη σύνταξη που θα πάρετε

Η σύνταξη που θα πάρετε, εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης (ουσιαστικά τους μήνες κατά τους οποίους έχετε κολλήσει ένσημα) και το ύψος των ετήσιων αποδοχών σας για όλο το χρονικό διάστημα από το 2002 μέχρι και την ημερομηνία συνταξιοδότησης. Το αποτέλεσμα επηρεάζεται από τον ετήσιο πληθωρισμό αλλά και τους συντελεστές αναπλήρωσης που προβλέπει η ασφαλιστική νομοθεσία.  

Και επειδή αυτό μοιάζει με πραγματικό λαβύρινθο, οι περισσότεροι εξ ημών δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό για τη σύνταξη που μπορεί να "βγάλουμε" με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα. Έστω μια πρόβλεψη Τώρα, αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολο με το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης του fpress.gr. O αναγνώστης, χρειάζεται μόνο να συμπληρώσει τις ετήσιες αποδοχές του από το 2002 και μετά, τους μήνες ασφάλισης ανά έτος αλλά και τα συνολικά έτη ασφάλισης. Ακόμη και αν δεν θυμάστε αναλυτικά τις αποδοχές σας ανά έτος, γράψτε στη στήλη ένα ετήσιο ποσό κατά προσέγγιση.

Το σύστημα θα σας δώσει μια σαφή εικόνα καθώς θα κάνει και την προσαρμογή βάσει του πληθωρισμού ενώ θα υπολογίσει και την εθνική σύνταξη αλλά και την αναλογική η οποία και εξαρτάται από το ύψος των αποδοχών και τα έτη ασφάλισης. Για τους συντελεστές αναπλήρωσης, έχουν ληφθεί υπόψη τα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση. Έτσι, το εργαλείο απευθύνετε και σε αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016 και οι οποίοι περιμένουν τώρα να λάβουν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους αλλά και τα αναδρομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ